Draculas Slott i Transsylvanien

Konferensresa till Draculas Slott i Transsylvanien – Europas kanske mest mystiska destination! För er som vill ha ett verkligt unikt ställe att konferera i erbjuder vi gärna Draculas Slott i Transsylvanien. Detta blir en minnesvärd och äventyrlig konferens, som ändå håller en hög standard, är prisvärd och mycket orginell.

Läs mer

Transsylvanien

Slottsmiljön är trevlig, mysig och bekvämtsamtidigt som man får reda på den historiska sanningen bakom förskräckliga legender och myter om vampyrer. Tag steget och välj en spännande konferensresa med aktiviteter som mysteriejakt, mousserande vinprovningar med live musik eller björnsafari på bergstopparna.

På Draculas slott får man ett kungligt bemötande, med mousserande vin och diskussionerna kommer snabbt igång i denna annorlunda miljö. Det blir hembakad fika från byns bagare samt intressant guidning om Dracula, där självaste Vlad Dracula guidar genom slottet. Konferensen avrundas med en rödvinprovning som är mest passande med tanke på den blodtörstiga figuren vars legend regerar i trakterna. En utsökt middag serveras därefter.

Transsylvanien ligger i en vacker del av Rumänien, i en annorlunda miljö som passar perfekt som konferensresa. Inte alla vet att Draculas Slott finns på riktigt utan tror att det är ett fantasiland. Men jo, Transsylvanien finns, och Draculas Slott finns också. Slottet heter i verklighet Bran. Man kan ha konferensen på Draculas Slott och bo på hotell i närheten eller hyra hela slottet och även spendera natten där. Som konferensanläggning är Draculas Slott något unikt och konferensrummen är välutrustade. Här erbjuds kvalitetsprodukter när det gäller mat och dryck och intressanta historiska berättelser. Efter middagen får man utforska de 57 rummen i slottet innan det är dags att sova i kistor. Är man inte bekväm med kistan finns det sängar till hands. Några regler finns dock som man måste följa såsom att inte ha med vitlök och inga silversmycken. Inte heller är det tillåtet att ta ’selfies’ i spegeln eller korsa besticken, och man måste lova att dra för gardinerna innan solen går upp.

Rumänsk cuisine är bland de mindre kända men står för närproducerat. Rumänerna lever mycket på självhushåll, odlar egna tomater, gurkor och har sina höns på gården. Ägg, kött, grönsaker, allt är mycket mer smakrikt i Rumänien än i många andra länder i Europa. Recepten påminner om det balkanska köket, med inslag av medelhav och till det serveras utsökta viner som många gånger inte upptäckts av den internationella marknaden ännu men klart värda att jämföras med de mer kända franska och italienska vinerna.

Det är en särskild känsla att lämna vampyrnästet i Bran till fots och ge sig ut i landskapet som varierar från vida öppna fjällhedar och magiskt skimrande bokskogar till makalöst praktfulla blomsterängar. Ute i naturen kan gruppen bege sig ut på björnsafari eller häpnadsväckande bergsvandringar på bergstoppar på 2500 meters höjd.

På företagsresan till Transsylvanien kan en annan mycket annorlunda och spännande upplevelse vara lantlivet och dess människor. Ett besök hos romska familjer i en gammal saxisk by, som är med på världsarvslistan tack vare sin autenticitet, ger ett intryck av verkligheten på landet i Rumänien. Människor som har ärvt sitt hantverk av sina förfäder, fört detta vidare och imponerar med precision och passion för sitt arbete. Tegelbruksägare och hovslagare visar sina tekniker och låter er komma nära och ta del av deras vardag. Under en idyllisk utflykt med häst och vagn upplevs mycket av det genuina livet på landet i Transsylvanien.

Bästa perioden att åka till Transsylvanien är på hösten eller våren, då slipper du de höga sommartemperaturerna. En konferensresa till Draculas slott i Transsylvanien är en resa till ett sagoslott med torn och tinnar på toppen av ett berg i den här delen av Rumänien ett sagolikt vackert landskap. Här är källan till så många myter och legender, inspiration till allt från gammalmodiga romaner, teaterpjäser och stumfilm, till moderna filmer, TV-serier och även tecknad film.

Låt Transsylvanien bli inspiration till att utveckla företagets kultur och strategier på nästa konferensresa. Om ni vågar…

/

Kontakta oss