Konferensresa i Paris

Paris, vilket klassiskt resmål. Hit vallfärdas folk från alla jordens hörn. Inte undra på det säger vi. Kärlekens stad är magnifik. Här finns allt man kan önska. Ta med personalen på en konferensresa de aldrig kommer glömma. Häng med till Paris.

Läs mer

Paris

Det finns inte många landmärken som är mer iögonfallande och välkända än vad Eiffeltornet är. Det står där mitt i hjärtat av Paris, och syns över stora delar av staden. Eiffeltornet är en symbol för Paris och även om man inte går in och upp i själva tornet, så lämnar man inte huvudstaden utan att ha fått en glimt av denna imponerande byggnad.

Paris är en av städerna som har flest besökare i hela världen. Det är också hem till några av de absolut populäraste turistattraktionerna. Väl är att det är en bra stad att promenera i. Med fotriktiga skor kan man enkelt strosa runt mellan några av de stora sevärdheterna, som ligger i stort sett som en ring i centrala stan. Sacré-Cœur och Notre-Dame är ett måste och det är nog svårt att hoppa över världens bästa konstmuseum, Louvren, med dragplåstret Mona Lisa. Glöm inte Katakomberna i Paris, ett av våra absolut mest spännande tips för ett företagsevent.

Som en av de dominerande världsstäderna är Paris en viktig stöttepelare för den globala ekonomin. Med alla turister och affärsresande råder det knappast någon brist på övernattningsmöjligheter. Här finns hotell för varje plånbok, med faciliteter utefter önskemål. Är mötesrummet uppbokat så kan Konferensresor tipsa om att hålla konferensen ombord en av kanalbåtarna. En privat kryssning på Seine är ett väldigt trevligt sätt att slappna av, umgås och komma med nya idéer. Dessutom är det ett ypperligt färdsätt för sightseeing.

En konferensresa till Paris utlovar matkultur. Man kan spendera större delen av både sin tid och sina pengar på gastronomiska upplevelser. Paris har över 100 restauranger som är med i Michelinguiden och i den här staden ges chansen att testa en lyxkrog utan att bli ruinerad. Ett hett tips är att gå dit på lunchen istället, då priserna är betydligt attraktivare än på kvällen. För lokal vardaglig mat finner man de bästa ställena på bakgatorna bortom turiststråken.

På nöjesfronten viker Paris knappast ner sig och likt de flesta större europeiska städerna finns det barer och klubbar i överflöd. Det kanske mest kända, och ökända, nöjesetablissemanget alla kategorier ligger i Montmartre och heter Moulin Rouge. Känt för cancandans och celebra gäster sedan 1889 drar deras cabaret fullt hus än idag. Det var en av de första byggnaderna att ha elektricitet och det sägs vara världen största konsument för champagne.

Det är inte alla som är förälskade när de åker till Paris men det är få som inte är det, när de åker därifrån.

/

Kontakta oss