Konferens i Buenos Aires

Buenos Aires, huvudstaden som har allt att erbjuda. Kultur, natur, romantik, fotboll & mat! Med ett behagligt året-runt-klimat, i en av världens mest prisvänliga huvudstäder, är det enkelt att roa sig. Styr konferensen till Sydamerikas Paris – välkommen till Buenos Aires!

Läs mer

Buenos Aires

Med direktflyg på 10–13 timmar kan man ta sig till Sydamerikas främsta kulturstad, Buenos Aires. Närmre 200 teaterscener, 130 museer och 150 biografer talar sitt tydliga kulturella språk. Kultur är stort i Buenos Aires. Varför inte ta tillfälle till akt att uppleva en opera på Teatro Colón, en av världens främsta operascener. Eller se till att företaget får jobba på sin takt och ton genom att ta en lektion i hur man dansar tango. Storstadsdansen är ett måste då man besöker dess födelsestad och vad kan vara mer passande som teambuilding på en konferensresa än just tango. Det krävs bara att man är två, minst.

Buenos Aires, som fritt översatt betyder ”De goda vindarna”, har en årlig medeltemperatur på nästan 17°C vilket gör staden till ett utmärkt konferensresmål året om. Med sina 3 miljoner invånare och liberala syn har Buenos Aires ett pulserande nattliv som välkomnar alla. Då middagen vanligtvis inte intas före klockan 22 ges det många möjligheter att prova på några av stadens alla vattenhål både före och efter kvällsmaten. Argentina är dock känt för sin köttkonsumtion och serverar grillat i världsklass, kanske en måltid som inte direkt lockar till dans efteråt.

Det svenska Buenos Aires

Buenos Aires har en ganska stark förkärlek till Sverige, inte minst på grund av Ingmar Bergman. Den svenske regissören har en plats i större delen av Sydamerikas hjärta men särskilt stor var han just i Buenos Aires och i grannstaden på andra sidan La Plata-floden, Monte Video, Uruguay. Enligt lokalbefolkningen var det nämligen här man upptäckte Ingmar Bergmans verkliga genialitet. Bergmans bortgång 2007 spred stor sorg bland landets filmentusiaster.

Henrik Åberg och Carl August Kihlberg är två andra svenska namn som satt sin prägel på staden. De ritade varsin fastighet, en parlamentsbyggnad och ett postkontor, som senare sammanlänkades till stadens mest berömda byggnad Casa Rosada, det rosa presidentpalatset. Det var här Eva Perón spenderade sina sista dagar.

Fotboll är Argentinas nationalsport och en stor del av landet bästa klubbar kommer från Buenos Aires. Världens, enligt många, främste fotbollsspelare Diego Armando Maradona fick sitt genombrott i CA Boca Juniors och lagets färger är just gult och blått. En tillfällighet skulle man kunna tro men enligt historien bakom färgvalet ligger just den svenska flaggan. Laget lär ha varit oense om klubbens matchställ och beslöt sig för att ta färgkombinationen från första båt som skulle anlända nästkommande dag. Båten hade svensk flagg.

Som om det inte vore nog har Buenos Aires fött fram hela fem nobelpristagare, senast 1980 då Nobels fredspris gick till Adolfo Pérez Esquivel.

Oavsett om man väljer Buenos Aires på grund av stadens svenska arv, kulturen eller den goda maten så kommer en konferensresa till Argentinas huvudstad inte lämna någon oberörd.

/

Kontakta oss