Konferens på Borneo

Borneo – ett av jordens sista paradis! På Borneo är äventyret aldrig långt borta och på gruppresan hit finns något för alla. En gruppresa till Borneo bjuder på en vidunderligt vacker natur och ett unikt djurliv. Borneos tropiska regnskog över medicinalväxter och mangrove, bada i varma källor och smaka sockerrörsdryck – här finns garanterat nya upplevelser!

Läs mer

Borneo

I det indonesiska öriket ligger exotiska Borneo, en riktigt stor ö, den tredje största i världen med sina cirka 140 mil från norr till söder och 100 mil från väst till öst. Enligt Charles Darwin ”Ett enda stort, rörigt och frodigt växthus som naturen skapat åt sig själv.” I över 150 år har Borneo haft en magnetisk dragningskraft på forskare, men numera också på turister från alla världens hörn som söker djungeläventyr och drömlika vita stränder med turkosblått vatten.

Ekvatorn går genom ön, som är berömd för sin intensiva tropiska hetta, sitt häftiga monsunregn och sin äventyrliga natur. Borneo delas mellan tre länder: Malaysia, Indonesien och Brunei. Den malaysiska delen av ön består av två delstater: Sabah och Sarawak. Det är lätt att resa på en gruppresa hit då i princip alla talar engelska, men så är också språket obligatoriskt i den malaysiska skolan där även mycket av undervisningen sker på engelska.

Till Sandakan åker man på safari för att se aporna i dess naturliga miljö. Här ligger också Sepiloks rehabiliteringscenter för orangutanger där man tar hand om föräldralösa orangutangbarn och låter dem växa upp i en naturlig, men ändå skyddad miljö. Ett besök här på gruppresan är en upplevelse för livet! Just apor och orangutanger är nog det som Borneo är mest känt för. Ordet orangutang eller Orang Utang betyder ”skogens människa” på malaysiska. Man trodde att djuren kunde tala, men att de lät bli för att inte sättas i arbete.

Som bra teambuilding på företagsresan finns även forsränning och kajakturer eller djungelturer med trekking där man kan gå på hängbroar högt uppe i träden. Ännu en fantastisk upplevelse är att åka till ön Selingan och besöka Turtle Island. Här får delas man in i mycket små grupper för att vara med om hur sköldpaddorna sakta klättrar upp på stranden och lägger sina ägg. En tredjedel av Borneo består av naturskyddat område och det finns nog ingen annanstans i världen med lika fantastiska naturupplevelser. Borneos regnskogar är de äldsta i världen och här finns tusentals växtarter, fågelarter och djurarter. Bara av den populära orkidén så finns det 1000 sorter. På Borneo satsar man alltmer på en hållbar turism där man vet vikten av att bevara djungelns och havets artrikedom. För om Borneos skatter försvinner kan det gå riktigt illa för ön. Det är därför man månar om sina nationalparker och naturreservat där man föder upp orangutanger, bevarar näsapor, skyddar havssköldpaddor, odlar koraller och värnar om den fantastiska floran och faunan. Den innehåller bland annat 6 000 arter som inte växer någon annanstans än här.

Att bo i området Sabah som är den mest populära orten är Kota Kinabalu på gruppresan är toppen. Här finns det härliga stränder och bra hotell. Riktigt härliga stränder får gruppen om ni tar båtarna som går till de närliggande öarna där Sapi har blivit mångas favorit. Här kan gruppen sola, bada och inte minst snorkla i ett världens bästa dykvatten. I Kota Kinabalu finns även nattmarknaden där det är fullt med liv och rörelse och här säljs fantastiska nygrillade skaldjur till ett riktigt lågt pris.

Ett vackert byggnadsverk är den flytande moskén, Kota Kinabalu City Mosque. Moskén ligger vackert vid havet omgärdat av en lagun och är stor och pampig, man kan ta emot upp till 12.000 besökare på en gång.

Vacker natur, spännande sevärdheter och fantastiska stränder, Borneo har något att erbjuda alla.

/

Kontakta oss