Konferens i Slovenien

Slovenien börjar locka till sig allt fler turister från världens alla håll. Landets yta är bara två tredjedelar av Smålands, men rymmer enorma variationer och passar perfekt för en konferensresa. Här finns enorma konferensmöjligheter för både mindre och större grupper, inne i moderna konferenscenter, eller varför inte arrangera en utomhuskonferens under bar himmel. Slovenien har en stor potential och ingenting är omöjligt i detta land.vvvv

Läs mer

Slovenien

Huvudstaden Ljubljana är Europas minsta till ytan och ligger beläget vid foten av Alperna, cirka 300 meter över havet och mitt i landet. Den lilla stadskärnan är till största delen avstängd för biltrafik och upplevs som mycket lugn och tyst med gångavstånd till det mesta. Ljubljana utsågs 2016 till European Green Capital och hade då gjort det största antalet hållbara förändringar på kortast möjliga tid av alla de nominerade.

I natursköna Bledsjön, som ligger en timmes bilfärd från flygplatsen utanför huvudstaden Ljubljana, är landets skönhet sammanfattad. Den lilla ön med sin barockkyrka, tillsammans med de omkringliggande bergslandskapen och borgens läge, är ett måste att se vid resan till Slovenien. Här finns möjlighet till event som gör konferensresan till något alldeles extra. Sloveniens skidort Kranjska Gora i det vackra Alperna nära gränsen till Italien och Österrike har smått magiska dalar som mynnar ut i vinregionen Goriska Brd, vars viner påminner om Italiens. På vägen ned mot Adriatiska havet härstammar de världsberömda vita lippizanerhästarna i från. I fyrahundra år har man här framavlat de påtagligt lugna och människovänliga hästar som ännu används av den spanska ridskolan i Wien. En annorlunda konferens eller teambuildning kan arrangeras på stuteriet, där ni blir ett med hästarna. Slovenien har ca 25 km kust och Portorož är landets enda riktiga badort med hotell, konferens, nattklubbar, restauranger och kasinon vid en havsvik som landet faktiskt delar med Kroatien. Här kan vi arrangera allt från vattensporter till teambuildning kring uppfödning av havets läckerheter.

Grannstaden Piran har anor från medeltiden och myllrar av intressant arkitektur. En del av stadsmurarna står kvar uppe på en höjd och bjuder på fantastiska utsikter över staden. Inåt landet finns Postonja-grottan, en av Europas största grottor. Här testas besökarens nerver, då man måste ta ett hisnande tågfärd genom bergrummen för att nå grottsalarna, där konserter och konferenser inför flera tusen personer hålls årligen. Slovenien är märkbart billigare än Sverige och vädret brukar vara varmt och vackert från maj till en bit in i oktober. Hotellen håller god standard, liksom konferensrum och restauranger. Den slovenska maten är som en fin blandning av det Italienska- och mellaneuropeiska köket och deras viner produceras på olika håll inom landet men i små volymer. Slovenien är det perfekta valet för en konferensresa oavsett årstid!

/

Kontakta oss