Konferensresa till Island

Ta företagsresan till Island för en bokstavligt sagolik vistelse. Landskapet hos våra nordiska grannar fullkomligt bubblar av gejsrar, vattenfall, fjordar och varma källor. Det är nästan svårt att tro att en så vacker natur finns på riktigt. Trots det blygsamma invånarantalet erbjuder ön ett energiskt nöjesliv året om.

Läs mer

Island

Island – som trots namnet inte är täckt av is – ger en inre harmoni som alla behöver. Landet har fått sitt namn från sina forna invånare i syfte att hålla köldrädda fiender borta. Men självklart är verkligheten någon helt annan. Stora gröna landskap, varma källor, exploderande gejsrar och vackra fjordar beskriver ön mycket bättre. Idag välkomnar islänningar sina turister med öppna armar. Naturen ger känslan av att äntra ett paradis i en saga. En molnfri kväll mellan oktober och april har ni dessutom chans att se norrskenet, aurora borealis, dansa över himlen.

På Island finns mycket att upptäcka, bland annat den magiska huvudstaden Reykjavik. Om ni åker hit ska ni däremot inte bli förvånade om det regnar. Vill ni komma bort till ett betydligt soligare område är Akureyri i norr en intressant stad att besöka. Det snötäckta berget Hlíðarfjall ligger precis utanför och är en populär skidort om ni vill klämma in extra motion på företagsresan.

Landets absolut populäraste sevärdhet är Blå Lagunen. Här badar ni i varma källor på 36-39 grader. Den ultimata muskelavkopplingen i det turkosblåa vattnet är perfekt att toppa en konferensdag med. Förutom Blå Lagunen rekommenderar vi att ni tar en utflykt kring Gyllene cirkeln om tid finns. Den här natursköna attraktionen låter er se gejsern Geysir, vattenfallet Gullfoss och nationalparken och världsarvet Tingvalla på en och samma busstur.

Det har nog inte undgått någon att Island har många vulkaner, både aktiva och vilande. Att besöka en vulkan är en het punkt på bucket-listan som man kan bocka av här. Isgrottan vid vulkanen Katla på södra delen av ön är ett spännande resmål som det modiga teamet inte får missa.

Korv är en mycket populär maträtt här och därför är korvkiosker inte en ovanlig syn. Korv heter pylse på isländska, likt danskans pölse. När ni inte är sugna på pylse behöver ni däremot inte misströsta. Det finns naturligtvis mängder med spännande restauranger vars menyer kryllar av andra smakupplevelser som utmärker landet. Här kan du prova hajkött, som ofta paras ihop med brännvin. Landets nationalrätt är hangikjöt, hängande kött, som oftast består av rökt lamm eller får. Det finns fler får än människor på Island, vilket möjligtvis är den främsta anledningen till att just hangikjöt är nationalrätten. På Island är även lufttorkad fisk vanligt, så bli inte förvånade om ni går förbi en radda stora fiskar hängandes på tork.

Upptäck ännu mer som Island har att erbjuda genom att kontakta oss, vi berättar gärna mer om våra nordiska grannars vackra ö!

/

Destinationer

Kontakta oss