Konferens i Luxemburg

Konferera i ett av Europas – och världens – mest välmående länder! Trots sin blygsamma storlek rymmer lilla Luxemburg stora skatter. Luxemburg är bara 8 mil långt och 6 mil brett och här pratar man luxemburgska, tyska, franska och engelska. De korta avstånden gör Luxemburg till en perfekt destination för konferensresan. Att det dessutom är en kort flygning hit och att det från flygplatsen till huvudstaden bara tar tio minuter till de centrala delarna hjälper också till.

Läs mer

Luxemburg

Här finns hotell och konferensmöjligheter av alla de slag och prisklasser. Bli inte förvånad över att höra EU:s samtliga språk talas på stadens gator, då EU domstolen ligger här. Redan på vägen från flygplatsen kan man se dessa byggnader. Idag kan Luxemburg stolt skryta med att vara en internationell viktig ekonomisk och finansiell knutpunkt, men också hem till många internationella institutioner.

På en konferensresa hit kan vi dra nytta av Luxemburgs infrastruktur som är idealisk för att organisera möten, incitament och andra evenemang. I Luxemburgs Congress Center finns 10 konferenslokaler i toppklass för konferenser, kongresser och andra företagsevent som varierar från 100 upp till 800 deltagare. Här finns också 30 mindre konferensrum som rymmer mellan 30 och 70 personer. Dessutom cirka finns här ca 2 600 m2 för att organisera galamiddagar samt utställningar och cocktailpartier upp till 2 000 deltagare. I Luxemburg finns många fina gamla slott och andra trevliga konferens- och festlokaler beroende på gruppens storlek och budget.

Luxemburg bjuder på ett överraskande rikt, varierande och omväxlande kultur- och naturliv. I Luxemburg hittar man pittoreska byar och vackra byggnader. Huvudstaden har redan varit utnämnd två gånger till Europas kulturhuvudstad och den fantastiska gamla stadsdelen tillhör UNESCO:s världskulturarv. På grund av sin centrala belägenhet i Europa, har Luxemburg genom tiderna varit föremål för de angränsande ländernas våldsamma intresse.

En spännande attraktion i Luxemburg stad är ett besök i de häftiga ”Casemates” eller bunkrar på svenska. Dessa tillhör världens längsta fristående bunkrar sammanbundna med tunnlar. Liksom resten av den gamla staden är de upptagna på Unescos världsarvslista. Väl inne i tunnlarna har man en sagolik utsikt från de många fönstren. Bunkrarna uppfördes på 1600- och 1700-talen för att försvara landet och staden från inkräktare.

Gamla staden i Luxemburg är vacker och här finns gott om både trevliga restauranger och caféer. Shoppingen får man inte missa om man är ute efter designerkläder och andra lyxartiklar. Innerstadsgatorna Grand-Rue och Rue Philippe II är de mest intressanta shoppinggatorna. Att ta med gruppen för ett besök på den lokala helgmarknaden på Place Guillaume II kan också rekommenderas. Luxemburg är också välsignat med skön natur, med många höjdpunkter.

Luxemburgs högsta punkt sträcker sig 550 meter upp i luften och landet är inte direkt kuperat. Det som istället gör lilla Luxemburgs geografi intressant är skogarna och de många floder som skär igenom landet kors och tvärs. Luxemburg är indelat i olika regioner där var och en har sina speciella särdrag. De sydliga delarna av Luxemburg kallas för ”Bra land” och består av breda, bördiga dalar och här finns ett mycket intressant vinområde med stora vinodlingar i Moselregionen med anor ända tillbaka till 370 e. kr. Därefter har såväl krig som olika sjukdomar utrotat alla druvodlingar och inte förrän i modern tid har odling och tillverkning kommit igång igen på allvar och Luxemburg är nu, trots sin ringa storlek, ett producentland att räkna med.

Regionen, med sitt fina strategiska läge med floden Mosel som en gränsdragare mellan Luxemburg och Tyskland, är värd ett besök inte bara för dess vin, utan också för att flodlandskapet med sina vinrankor är sagolikt vackert. I samma Moselområde finns också en ort som i EU-sammanhang är mycket känd och som idag med de stora flyktingströmmarna, är än mer aktuell. Det lilla samhället Schengen, som fått ge sitt namn på den fria rörlighet, utan gränser, vi har inom EU idag. Här finns bland annat ett fint center där man kan trycka sitt eget ”Schengen-Pass”. Orten och kommunen där avtalet skrevs ligger också geografiskt mycket bra till med Tyskland på andra sidan flodstranden och Frankrike bara några få kilometer åt andra hållet.

Ardennerna utgör landets norra del, en bergskedja som består av skogbeklädda bergskullar. Den luxemburgska mattraditionen är på grund av landets storlek och historia kraftigt influerad av grannländernas kök och mer nyligen har man också influerats av sina många italienska och portugisiska invandrare. Man äter mycket fläskkött, fisk och vilt i landet och lokalt produceras både öl och det vita fruktiga vinet Moselle valley.

Så tveka inte att konferera i lilla Luxemburg – för att komma åt de stora upplevelserna!

/

Kontakta oss