Res på konferens till Litauen

Om ni letar efter en destination för nästa konferensresa och inte vill ta er särskilt långt är Litauen ett utmärkt alternativ. Ta flyget eller båten och upplev detta fantastiska land med städer som medeltida Vilnius, kulturrika Kaunas eller kustnära Klapeida och mixa mötena med sköna spabehandlingar och spännande luftballongturer.

Läs mer

Litauen

Litauens huvudstad Vilnius ligger en dryg timmes flygresa från Stockholm, vilket gör Litauen till en otroligt populär destination för konferensresor. På så sätt kommer ni snabbt på plats, men får samtidigt chans att konferera i en ny och inspirerande miljö. Vill ni däremot låta transportsträckan bli en del av resan är det också möjligt att resa med båt, men då tar det förstås lite längre tid. Se det då som ett perfekt tillfälle att lära känna de andra deltagarna eller för att presentera upplägget för konferensresan. Då kommer ni att kliva iland förberedda och engagerade och därmed starta resan på bästa sätt!

Urban miljö möter kultur och strand

Litauen är inte en populär destination för konferensresor endast på grund av det nära avståndet, utan också för det låga prisläget och de trevliga sevärdheterna. I Litauen är det fortfarande möjligt att boka riktigt fina hotell till ett betydligt lägre pris än i många andra länder med alla faciliteter och utrustning ni kan tänka er för lyckade mötesdagar. Huvudstaden Vilnius är då ett bra alternativ och här har stadskärnan utvecklats otroligt de senaste åren. Urbana restauranger trängs med spännande butiker, vilka kräver ett besök efter en lång dag med teambuildning. Vilnius är även en av få städer i världen där man kan flyga luftballong över city. En luftballongstur i gryningen eller solnedgången kommer helt klart bli ett oförglömligt minne tillsammans med kollegorna.

Lite utanför huvudstaden ligger staden Kaunas där de kulturintresserade i gänget, och alla ni andra för den delen, kommer få en stor dos inspiration. Staden finns med på UNESCO:s världsarvslista och dess spännande arkitektur har belönats med EU:s kulturarvsmärke. Staden är perfekt att upptäcka till fots med vackra omgivningar intill floderna Neris och Nemunas, men det är även möjligt med sightseeing via linbana eller buss. Reser ni på konferensresa till Litauen i slutet av april eller början av maj är jazzfestivalen i Kaunas ett fantastiskt evenemang som lockar jazzmusiker från hela världen. För vem tackar nej till lite härlig jazz när dagens möten är slut?

I Litauen ligger också, kanske något förvånande, en av de största sanddynerna i Europa. Sommartid är Kuriska näset ett riktigt paradis med ett vackert kustlandskap bestående av små och charmiga fiskebyar, vindpinade tallskogar och mäktiga sanddyner. Hoppa upp på cykeln tillsammans med kollegorna och upptäck denna pärla intill Östersjön!

Välkommen att boka konferensresa till Litauen med en vacker natur, spännande arkitektur och levande kultur - allt på en timmes avstånd.

/

Destinationer

Kontakta oss