Konferensresa till Vilnius

Den färgstarka staden Vilnius har mycket att erbjuda människor som inte har något emot en kaxig och konstnärlig attityd. Den vackra gamla medeltidsstaden har något för de flesta, så länge du inte har något emot lite ruffiga kanter. Här finns guldkorn att hitta för den som letar.

Läs mer

Vilnius

Endast en timmes flygtid från Stockholm ligger Vilnius. Staden är omtyckt bland de som älskar historia men också matentusiaster. I gamla stan hittar du många trevliga och lokala små caféer och restauranger där du kan prova allt från rödbetssoppa till vårrullar. För dig som vill provsmaka lite av varje bör du definitivt besöka Open Kitchen, en matmarknad som hålls på Tymo Turgus under sommaren. Hit kommer mängder av olika foodtrucks med mat från i stort sett hela världen.

Vilnius är inte som andra baltiska städer. Trots att staden präglas mycket av sin historia, och inte alltid särskilt ljus, har Litauens huvudstad en unik mix av ruffigt och artistiskt men också av modernt. På många sätt påminner Vilnius om danska Christiania men också om gamla stan i Stockholm. Av de tre baltiska huvudstäderna är Vilnius den som ligger närmst öst och som känns mer som en lantlig kusin än som storstadsbon. Detta är enbart positivt då staden känns charmig och unik.

Mycket att upptäcka

Du har alla anledningar till att boka in en konferensresa till Vilnius. Här finns nämligen många aktiviteter att roa sig med, mängder av restauranger och även intressant och viktig historia att ta del av. Staden har flera moderna hotell med konferensanläggningar där ditt företag kan utgå från. I fräscha lokaler blir det enkelt att hålla möten. Efter en god natts sömn på ett av stadens fina hotell är deltagarna utvilade. Börja med ett lunchmöte på någon av de lokala caféerna i staden eller beställ catering till hotellet.

När det är lunchdags kan det vara skönt att sträcka lite på benen. Varför inte besöka saluhallen i Hales Turgus? Den vackra byggnaden är från 1906 och inuti är det ordentligt livat. Här trängs fruktstånd med blomsterförsäljare och på sina håll kan man hitta honung, svamp och bär. Passa på att köpa lite olika lokala kakor som ni kan ha under er eftermiddagsfika.

Nära till allt

Att boka en konferens till Vilnius har sina fördelar, inte minst på grund av utbudet av sevärdheter och aktiviteter. Då staden är relativt liten är den optimal att utforska till fots. Om ni bokar en konferensresa till Vilnius kan ni välja ett av de mer centrala hotellen. Här finns det mycket att välja på med bra lokaler och rum. För att hålla deltagarna motiverade passar det bra att göra små pauser för att utforska stadens sevärdheter. Att Vilnius dessutom erbjuder löjligt låga priser gör staden ännu mer attraktiv för en konferensresa.

Låter det spännande? Kontakta oss på Researrangörerna idag så kan vi börja planera och skräddarsy er konferensresa till Vilnius!

/

Kontakta oss