Konferens i Budapest

Budapest är en perfekt stad att konferera i med sitt korta flygavstånd, sina fina hotell och konferensanläggningar för både stora som små grupper. Budapest består av två delar som länkas ihop med 10 vackra broar– Buda på västra sidan av floden Donau och Pest som ligger på den östra. På båda sidorna finns många gemytliga restauranger och pubar.

Läs mer

Budapest

Pest är stadens kommersiella och kulturella centrum, det är här de flesta sevärdheter och hotell ligger. Här finns boulevarder med caféer, teatrar och museer. Pest innehåller även den kända parlamentsbyggnaden som är den största byggnaden i Ungern och den största och äldsta parlamentsbyggnaden i hela Europa. Parlamentsbyggnaden har en fantastisk lokal med balkong som går att hyra för konferens för upp till 60 personer.

Buda är av mer historisk karaktär och här återfinns slottshöjden med det kungliga slottet där bland annat Nationalgalleriet huserar. Invid slottet ligger Mattiaskyrkan som härstammar från 1200-talet. Då Slottshöjden ligger högt upp ger ett besök där en fantastisk utsikt över staden och floden Donau. I Donau, mitt i Budapest, ligger Margaretaön med sina imponerande parker och grönskande trädgårdar. Här finns också SPA-hotell och konferensmöjligheter för både stora och små grupper. En oas för att fly storstadens puls och folkvimmel för en stund.

Budapest är känt för sina fantastiska spabad och många badhus, ett arv från både romare och turkar som upptäckte de många varma källorna i staden. Budapest har flest termalbad och spa av världens alla huvudstäder. De två största och mest kända termalbaden i är Széchenyi och Gellert. I Budapest finns underbar mat och kul exotisk shopping. På Váci Utca, shoppinggatan, hittar man många specialbutiker med lokala specialiteter blandat med de stora kedjorna. Och den stora saluhallen är en fröjd för både ögat och magen och en verkligt upplevelse att besöka på en konferensresa hit.

Donau som flyter genom Budapest har en livlig båttrafik och att uppleva staden från vattnet med en middagskryssning är ett annorlunda och trevligt sätt att umgås med kollegorna på konferensresan. Ungern är som en enda stor vingård med mycket att upptäcka, som Tokaj, Palinka och Unicum. Det finns många roliga krogar, barer och nattklubbar att besöka i Budapest. Ungerska statsoperan anses vara en av världens vackraste operahus. Statsoperan i Budapest byggdes i slutet av 1800-talet och stilen på byggnaden är nyrenässans. Salongen har 1220 sittplatser. Många berömda operasångare har gästat den ungerska statsoperan, så kanske även konferensresan ska innehålla ett besök i denna vackra byggnad antingen för att konferera eller för att få uppleva riktig opera. Budapest är en trevlig promenadstad och de flesta sevärdheter ligger centralt.

Här är bra väder stora delar av året med upp till 2000 soltimmar/år. Det är en prisvärd destination med bra flygförbindelser och en utmärkt stad att besöka på konferensresan.

Välkommen att uppleva Donaus drottning!

/

Kontakta oss