Konferensresa i Köpenhamn

Köpenhamn – utsedd till världens bästa stad för resenärer och en av de bästa städerna att leva och bo i. Minst sagt imponerande. Kongens by har hur mycket som helst att erbjuda och är den perfekta destinationen för en konferensresa.

Läs mer

Köpenhamn

Storleksmässigt är Köpenhamn ungefär hälften så stort som Stockholm. Folktätheten är dock högre så man får på något vis en starkare storstadskänsla. Staden känns något mer kosmopolitisk än de andra skandinaviska huvudstäderna. Den internationella kulturen är mer närvarande. Modet och designen stekhet, matkulturen starkare än någonsin. Till och med kaffet har, äntligen, blivit starkare. Det känns som Köpenhamn har växt oerhört det senaste decenniet och vi på MICE Group tar varje tillfälle vi får till att besöka denna härliga stad.

Som konferensdestination är Köpenhamn oklanderligt. Enkelt att ta sig dit, vare sig det är med flyg, båt, tåg eller med bil över bron. Här finns gott om konferenshotell och företagsanpassade anläggningar. Övernattningsalternativen är många, allt från lyxiga designhotell till mysiga familjedrivna hotell med utsikt över vattnet.

För möten och aktiviteter utanför hotellet finns det många bra alternativ. Den Blå Planet är ett akvarium på Amager, Kastrup. På gångavstånd från flygplatsen och enkelt att ta sig till från innerstan. Akvariet öppnade 2013 och har särskilda evenemang för möten och konferenser. Man erbjuder konferenslokal med utsikt över Öresund, catering för både frukost och lunch. Efteråt kan man få en rundvandring i lokalerna och även få se hur det går till i maskinrummet och få ta del av den vardagliga utfodringen av fiskarna. En härlig upplevelse som passar perfekt som företagsevenemang. Är man på konferensresa i Köpenhamn får man inte missa detta!

En annan välrekommenderad gemensam aktivitet är att uppleva staden från vattnet. En kanalrundtur tar bara en timme och man får uppleva stadens historia och arkitektur. Man glider bland annat förbi Den lille havfru, som vanligtvis är en av sevärdheterna som är ett ”måste” att se när man utforskar Köpenhamn.

Danmarks mest populära attraktion är Tivoli och ligger i centrala Köpenhamn, mitt emot tågstationen Københavns Hovedbanegård. Diverse åkattraktioner, god mat och uppträdande. En nöjesplats väl lämpat för både stora och små kollegor.

Strøget, den populära shoppinggågatan i innerstan lockar alltid mycket folk och erbjuder bra underhållning i form av gatumusikanter, pantomimartister, mat och dryck. Tar man sig ner i smågatorna bakom shoppingstråket finner man massvis med små, mysiga butiker och restauranger, med betydligt attraktivare priser.

Vill man insupa lite kultur finns det gott om museer och konstgalleri i och runt Köpenhamn. Nationalmuseet till exempel, ligger mitt i stan och är gratis. Ett utmärkt besök för att ta del av Danmarks historia.

Förutom centrum är det gamla arbetarsamhället Vesterbro numera superhippt med coola barer och caféer. Trendiga Nørrebro har de bästa kebaberna varvat med Michelinrestauranger, något för varje plånbok. Christianshavn är kontrasternas område. Här ligger de dyraste bostadsrätterna i stan sida vid sida med fristaden Christiania, som än idag existerar för människor som valt en alternativ livsstil.

Företagsresor till Köpenhamn är omåttligt populära och lämnar ingen besviken. Köpenhamn är utan tvekan en av våra absoluta favoritdestinationer!

/

Kontakta oss