Konferensresa i Tallinn

Bara en sisådär fyrtio mil från Stockholm ligger en spännande huvudstad med svenska anor. Likt vår egen huvudstad ligger den vid Östersjön och är hem till Gamla Stan. Något äldre, något mindre, avsevärt billigare. Häng med MICE Group och besök mysiga Tallinn.

Läs mer

Tallinn

Till Tallinn tar man sig snabbt och enkelt med flyg. Resan på en timme är perfekt om man vill maximera sin tid på plats. Alternativt kan man ta båten över Östersjön och sparka igång kickoffen direkt. MICE Group anordnar såklart både resa, logi och konferenslokal ombord.

Att övernatta i Tallinn är en ren fröjd. Här finns gott om boenden och standarden är hög. Välj mellan stora pompösa hotell, lyxiga gårdshotell eller hemtrevliga vandrarhem. Några av de absolut mysigaste hotellen är belägna i medeltida hus i centrala stan. Historiska byggnader som man totalrenoverat invändigt men bevarat sin originella charm. Att vistas här är en upplevelse i sig och man kan bo extremt flott utan att bli ruinerad.

Som konferensdestination är Tallinn exceptionellt. De flesta av de större hotellen har konferenslokaler att utnyttja. Bor man mer familjärt finns det särskilda lokaler att hyra eller så bokar man helt enkelt bara in sig på någon mysig restaurang och håller mötet där. Om vädret tillåter har Tallinn ett antal parker där man kan kombinera mötet med picknick i det gröna. Kadriorg Park i östra delen av stan är utan tvekan ett av de bästa grönområdena. Här ligger Kadriorgpalatset, ett slott i barockstil från Peter den stores tid som idag fungerar som konstmuseum. I den välskötta parken finns även en japansk trädgård, fontäner och små sjöar med vita svanar i. Vill man kombinera nytta med nöje är detta en fantastisk plats att involvera lite friskvård i företagsevenemanget genom att ta en gemensam löptur.

Tallinn har drygt 400,000 invånare och är trots bombräderna under andra världskriget en av Europas bäst bevarade medeltida städer. Tallinn har idag en välmående ekonomi och har renoverats upp ordentligt. Vanalinn är estländska för Gamla Stan. Den medeltida stadskärnan med sin ringmur härstammar från 1100-talet och finns på listan över UNESCO:s världsarvslista. Det centrala Rådhustorget är kantat av krogar och caféer att slå sig ner på och njuta av stadens gemytlighet. I västra delen ligger Domberget. Här finner man några av de viktigaste historiska byggnaderna i staden och man har en utsökt vy över staden och vattnet.

Att se sig om i stan görs bäst genom att promenera men vill man få en rundtur på bästa snabbaste vis finns det som i så många andra storstäder Hop On–Hop off-bussar. För en något mer annorlunda upplevelse kan man ta del av en spännande spökvandring i gamla stan, där man får ta del av stadens mörkare historia. Mycket spännande.

En konferensresa innebär att företaget får komma bort från sin vardagliga miljö och personalen får umgås och lära känna varandra utanför kontoret. Tallinn är en historisk plats med moderna värderingar och erbjuder allt man kan önska sig för en företagsresa.

/

Kontakta oss