Miami

Miami

Miami utstrålar glitter och glamour med färgstarka influenser från Latinamerika och är en verkligt pulserande storstad.

Det här är en plats där stränderna är vackra, nattlivet enastående, hotell och konferenslokaler finns för alla storlekar och plånböcker, massor av affärer och läckra restauranger. Vill ni till en sol och bad-destination eller till en storstad? Varför välja? I Miami får ni både ock!

Miami är en 18 mil lång stad med mer än fem miljoner invånare. Högsäsongen är mellan november och mars, men tack vare det tropiska klimatet är det varmt i vattnet året om. Staden består av flera olika områden och här finns Miami Beach, de centrala delarna Downtown, Coral Gables, Coconut Grove, de kubanska kvarteren Little Havana och konstnärskvarteren Design District.

Det finns tre Conventions Centers i Miami och Miami Beach Convention Center är nyligen renoverat och ligger inbäddat i hjärtat av ikoniska Miami bara 25 minuter från Miami International Airport. Här finns 190 000 kvadratmeter och 81 flexibla konferensrum från 10 personer till flera tusen.Vid flygplatsen finns Miami Airport Convention Center och i downtown Miami ligger Miami Convention Center med en teater för upp till 5000 personer. Miami erbjuder med andra ord fullt med konferensmöjligheter både ute och inne, det är bara fantasin som sätter gränser.

Miami Beach är en av USA:s absolut mest kända badorter med alla förutsättningar för en lyckad konferensresa. Stranden i Miami Beach är lång och sträcker sig från South Beach via Surfside och till slut Bal Harbour i norr. På South Beach som också kallas Amerikas Riviera, och är den nedre och mest populära delen av Miami Beach ligger de berömda art-deco-kvarteren och här hittar man de bästa restaurangerna och de hetaste nattklubbarna.

Det är sol och bad som är den största och absolut härligaste turistattraktionen i Miami Beach och stranden är en av de mest fotograferade i hela världen. Sanden är vitare än på de flesta ställen och vattnet är härlig azurblått. Här sker många modefotograferingar och det är inte omöjligt att du får syn på någon ur världens kändiselit som ligger och lapar sol på en solsäng.

Promenera, cykla eller spring längs strandpromenaden kanske med stopp vid något utegym. Att arrangera volleybollturnering eller roliga vattenaktiviteter brukas uppskattas på företagsresan som teamaktivitet.

Art déco området ligger i hjärtat av South Beach, mellan 6:e och 13:e gatan. Här finns 800 olika unika byggnader, de flesta byggda mellan 1923 och 1943. Många är i dag hotell och restauranger och på Collins Avenue och 17:e gatan ligger lyxhotellet Delano, som är Miami Beach högsta byggnad i art déco-stil. Art déco området är en attraktion i sig, här kan gruppen gå en guidad tur genom området, ledd av historiker, arkitekter och naturvårdare. Ingen byggnad är den andra lik och neonskyltar, som på det välfotograferade Colony Hotel, byggt 1935, är vanliga.

Många av husen på Ocean Drive är pastellfärgade, men lika många vitmålade. Ocean Drive ligger utmed stranden i South Beach i Miami Beach med många trendiga butiker. Butikerna i södra delen av Collins Avenue i Bal Harbour i Miami Beach är också värda ett besök. För den shoppingglade finns Aventura Mall, ett stort köpcentrum med välfyllda butiker och alla exklusiva märken. Mer exotisk shopping hittas i butikerna i Little Havana. På någon av outleten som ligger lite utanför staden finns de chans till billig shopping av kända varumärken. Dolphins Mall är Miamis största outlet och Sawgrass Mills Mall är USA:s sjunde största shoppingcenter och Floridas mest populära attraktion efter Disney World.

Miami har ett välförtjänt rykte av att vara en gourmetstad, med ett kök som ståtar med en fusion av smaker. Här finns mat från alla världens hörn och i alla prisklasser. Maten är starkt påverkad av stadens etniska mix och läget vid Atlanten ger ett överflöd av fisk och skaldjur.

I Little Havanna, finns ett Kuba i miniformat, med små mysiga restauranger och kubanska cigarrullare i arbete med att rulla tjocka, aromrika cigarrer. Lite mer sofistikerade kvarter är Coconut Grove och här finns exklusiva boutiquer, flotta restauranger, trendiga barer och gatukaféer. På Coconut Grove Playhouse spelas pjäser från Broadway under vintern. Sevärt är också Coral Gables som är ett bostadsområde med imponerande arkitektur. Här blandas kinesisk, afrikansk och spansk kultur i en härlig blandning något för den arkitektur intresserade gruppen.

Design District har Miamis hetaste postnummer och hit kommer man för designens skull. De renoverade lagerbyggnaderna har mycket mer än bara moderna möbler och utländska skulpturer att visa upp och här finns de mest exklusiva märkena i modevärlden.

Räcker det inte med allt Miami har att erbjuda så finns allting närliggande Key West, Ft Lauderdale, Everglades och Orlando att tillgå för ett ännu bredare utbud av saker att se, göra och uppleva. Miami är världens kryssningscentrum och härifrån avgår massor av båtrundturer i Karibien. Att ta företagsresan på en kryssning är perfekt då allt finns under ett tak. Att kombinera kryssning med några nätter i Miami går utmärkt även om Miami i sig har mycket att erbjuda.

Miami är inspirationen och en drömmarnas stad, här finns allt som behövs för att hämta ny kraft, sätta upp nya verksamhetsmål, ladda batterierna och hämta energi och kreativitet för att ta med sig in i vardagen.

/

Kontakta oss