New York

En konferensresa till New York är svårslagen, med pulsen, atmosfären och energin som stan har att ge!

Läs mer

New York

New York är en stad det räcker med att ha sett filmer och tv-serier som spelats in här och de flesta känner igen sig i utan att nödvändigtvis ha varit där.

New York ligger ständigt på svenskarnas topplista som favoritresmål och det är inte svårt att förstå varför. Till The Big Apple som staden populärt kallas lockas människor från alla världens hörn och här finns något för alla. Manhattans skyskrapor, hotell och konferenslokaler i oändlighet, frihetsgudinnan, shopping, musikaler, restauranger och nattlivet är bara något av allt som New York har att erbjuda.

Att promenera längs avenyerna med ångan som filmiskt pyser upp från gatubrunnar medans de gula taxibilar kör förbi får vem som helst att känna sig som i en film. New Yorks stadsdelar skiljer sig mycket och är en resa i sig att strosa i, charmiga Greenwich Village med låga hus och blomsterprakt, galleritäta Chelsea, trendiga SoHo, lyxig shopping i Upper East Side. Krydda konferensresan lite extra med en oförglömlig Broadwaymusikal eller kanske en NHL-match på Madison Square Garden. New York anses av många vara den bästa shoppingstaden i världen och allt går att köpa, ett paradis för den shoppingtokiga och modemedvetna både med stor eller liten plånbok.

För matälskaren är New York ett mecka och en upplevelse i sig. Nya restauranger öppnas dagligen och utbudet är enormt med allt från korvvagnar till gourmetrestauranger i världsklass. Ett spännande och prisvärt sett att äta för en billig peng kan vara att gruppen tar en sightseeing på lunchen och samtidigt tar en pizza- eller foodtruck tur, där ni äter en pizza slice på ett ställe och medans ni fortsätter vägen fram dyker nästa matställe upp, på detta sätt bekantar gruppen sig med varandra under promenaden samtidigt som de provar mat på olika ställen. Vi kan också arrangera så att alla handlar sin egen lunch på ex Chelsea market för att prova sig igenom allt spännande som marknaden erbjuder.

Barer och klubbar finns det gott om i staden som man brukar säga aldrig sover och garanterat blir det en händelserik utekväll. New York kantas av sevärdheter: Empire State Building, Frihetsgudinnan, Brooklyn Bridge för att nämna några. Grönskande häftiga High Line Park är byggd på ett gammalt järnvägsspår och är väl värt ett besök. Chinatown och bartäta Lower East Side lika så och i Central Park finns musikscener, Central Park Zoo, idylliska Loeb Boathouse där gruppen kan hyra roddbåtar samt Strawberry Fields, vacker minnesplats för John Lennon.

Brooklyn är hett nu och har gått från att vara en plats som folk försökte lämna till att vara stället som alla vill komma till. Här finns en sprudlande kreativ energi i hela Brooklyn i dag, med ett restaurangutbud, ett nattliv och en konstscen som saknar motstycke i resten av USA. Den som besöker New York utan att se Brooklyn riskerar att missa det allra bästa med staden. I New York finns det många aktiviteter, sevärdheter och konferensmöjligheter, vi hjälper till att plocka ut russinen ur kakan för att konferensresan ska passa perfekt efter budget och önskemål.

En konferensresa som det kommer att pratas om i fikarummet länge är en gruppresa till oförglömliga New York, den perfekta platsen för konferensen.

/

Kontakta oss