Konferensresa till Malta

Sandfärgade katedraler och hus breder ut sig längst kullarna och bildar en vacker kontrast till det azurfärgade havet. Malta är ett litet örike vars närmsta granne är Sicilien. En konferensresa till Malta gör ingen besviken – landet har varit en mötesplats i tusentals år!

Läs mer

Malta

Det finns otaliga fördelar med soldränkta Malta. Öriket består av sex stycken öar men endast tre av dessa är bebodda – Malta (huvudön), Gozo och Comino. Vad som verkligen gör Malta unikt är örikets historia. Då det har bott människor här sedan 5200 f. Kr. finns det otroligt mycket historia att utforska. Bland annat finns fortfarande antika stentempel kvar i bland annat Hagar Qim. Detta förhistoriska tempel finns med på UNESCO:s världsarvslista.

En konferensresa till Malta betyder sol och garanterat några bad. Klimatet här är nämligen behagligt hela året. Temperaturen går knappt under 20 grader, inte ens på vintern. Under sommarhalvåret kan du räkna med temperaturer upp mot 30 grader. Vattnet är inte heller kyligt utan har en behaglig temperatur runt 26 grader.

Unik konferens på havet

Då Malta är ett örike är havet ständigt närvarande. Varför inte boka in en riktigt unik konferensupplevelse? En populär destination är Blue Grotto, en spektakulär grotta där havet letat sig in. Inuti grottan lyser nästan vattnet i en turkos nyans. Till Blue Grotto kan ni hyra båt och hålla konferens på båtresan.

Prisläget då? Malta är fortfarande otroligt prisvärt och ännu en anledning till varför många företag reser hit på konferens.

Lite av varje

För att konferensresan ska bli så lyckad som möjligt är det viktigt att platsen ni besöker har mycket att erbjuda. Alla deltagare har olika intressen så det är utmärkt att hitta en stad som har lite av varje. Malta sviker återigen ingen. Här finns som vi tidigare nämnde historia. Men öriket har också ett fantastiskt nattliv med moderna discon och casinon. För de matintresserade finns kulinariska smakäventyr att njuta av. Maltas kök är en härlig mix av kokkonst från medelhavsområdet. Ni får heller inga problem med språket, här är huvudspråket engelska.

På huvudön Malta finns dessutom gott om fina hotell som lämpar sig perfekt för konferens. Bland annat rymmer Mediterranean Conference Centre 1 300 människor. Kul kuriosa om denna konferenslokal är att byggnaden grundades under 1500-talet och var då ett av Europas mest moderna sjukhus.

Teambuilding i solen

Lätta upp stämningen under konferensen med lite teambuilding. På Malta finns roliga och fartfyllda aktiviteter som go-kart och segway. Dessutom kan konferensdeltagarna tillsammans bygga upp en eld mitt på stranden för att sedan avnjuta egenlagad barbecue med solnedgången som utsikt. Andra aktiviteter som passar för en konferens på Malta är dykning, fallskärmshopp och kanotpaddling.

Hör av dig till MICE Group idag så skräddarsyr vi din konferens till Malta!

/

Kontakta oss