Konferensresa till Aten

Opa, opa! Ta konferensen till Greklands hjärta – det gudomligt vackra Aten. Här skvallrar gamla tempel om händelser ända från antiken och framåt. En företagsresa till Aten skapar härliga minnen ni aldrig glömmer medan ni går längsmed de uråldriga gatorna i en välkomnande stad med puls och personlighet.

Läs mer

Aten

Tro det eller ej, men när du landar i Aten står du i en av världens äldsta städer. Greklands huvudstad är inte mindre än 7000 år gammal. Här låter invånarna alla veta att de är välkomna att ta del av den unika kulturen. Det sydeuropeiska och kärvänliga bemötandet kommer garanterat att värma ditt hjärta.

Det finns mycket vi kan tacka Aten för. Det var här som exempelvis demokratin och de allra första teatrarna bildades. Med andra ord är staden ett högsäte för kultur. Bland annat finns ruinerna efter Dionysosteatern kvar, som ursprungligen byggdes för att hylla grekernas vingud. Teatern rymde ungefär 17 000 personer i publiken vid invigningen cirka 500 f.Kr. Idag kan man istället begrunda dess historiska ruiner genom att gå runt på samma mark som de teaterälskande grekerna gjorde förr. Ytterligare en byggnad som konstruerats efter en gud är Hefaistos tempel. Det är mycket välbevarat och mindre turistigt än många andra antika ruiner i staden som rests för högre makter.

Den bokstavliga höjdpunkten i Aten är Parthenon i området Akropolis – ”den högsta staden”. Parthenon sträcker sig ända bak till 400-talet f.Kr. Härifrån är ni herren på täppan med hela Aten utsträckt framför era fötter. När ni kommer ner från kullen igen kan de historieintresserade ta sig en avstickare till arkeologiska nationalmuseet, där ännu fler klenoder från förr är bevarade.

Atens mittpunkt är torget Syntagma, med andra ord ett måste att besöka för att verkligen ta pulsen på staden. Och ni kommer inte bli besvikna. Vid det rymliga torget liger bland annat det magnifika Old Royal Palace, där det grekiska parlamentet är placerat.

Det Atenska köket

Ingen annanstans smakar gyros, grekisk sallad och souvlaki så bra som i Aten. Allt tillagas med ingredienser som planterats, grott, skördats och bearbetats i sitt naturliga habitat. Du kan bland annat stöta på nypressad olivolja, krämig fetaost och dagsfärsk oregano. Perfekt om ni vill skämma bort smaklökarna under konferensresan. För att utforska de lokala råvarorna rekommenderar vi att ni ägnar ett besök på matmarknaden som sträcker sig längsmed gatan Athinas. Den trevliga promenaden kan sluta i att ni slinker förbi en glassbar, dricker nypressad juice på ett kafé eller viker av till en gemytlig restaurang. På kvällen kan ni begrunda utsikten över Aten från en maffig takbar. Här kan du svalka dig med en flaska Mythos eller sippa på ett glas grekiskt vin medan kvällssolen dalar i horisonten.

Kontakta oss redan idag för mer information om hur vi skräddarsyr er företagsresa till staden som aldrig sviker. Välkommen, kalosórisma, till Aten!

/

Kontakta oss