Konferensresa till Grekland

Gör som Homeros sagokonung Odysseus och håll kursen mot Grekland. Det här härligt medelhavstropiska landet passar perfekt som företagsresa om ni trånar efter ett varmt klimat, fantastiskt god mat och – kanske framför allt – en historia som man aldrig blir mätt på.

Läs mer

Grekland

Välkommen till ett land med litteratur, filosofi och vetenskap som frodats ända sedan antiken. Om ni tar konferensen till Grekland fascineras ni av hur mycket landet har att erbjuda. Här finns något för alla, oavsett om ni vill bada, strosa på smågator och begrunda arkitekturen eller grotta ner er i allt som har med landets historia och mytologi att göra. Härifrån kommer några av världshistoriens främsta tänkare och matematiker som har revolutionerat hela människans livssyn och logiska tänkande. Det är helt enkelt ett land som inte lämnar någon oberörd.

Grekland är ett av Europas bergigaste länder och de enorma dalarna får en att tappa andan en stund. Därför finns det en hel del att utforska på högre landnivåer när ni vill ut i naturen. Tack vare de åtskilliga bergen har vackra grottor och vattendrag bildats i terrängen och blivit populära sevärdheter. Vi slår ett slag för den fantastiskt vackra grottan ett stenkast från staden Alistrati i norr. Det kommer definitivt vara höjdpunkten på företagsresan. När ni känner er nöjda kan ni bege er mot den lilla staden och njuta av grekiskt kaffe.

På samma sätt som naturen fascinerar lämnar även maten i Grekland stort utrymme för begeistring. Förutom nationalrätten moussaka och de välkända köttspetten souvlaki finns mängder med delikatesser att upptäcka i det grekiska köket. Lammgrytan kleftiko är en fantastisk smaktornado med typiskt grekiska ingredienser som fetaost, oliver och oregano. Avsluta gärna middagen med ett eller två glas av den aniskryddade drycken ouzo. För de gångerna ni är sugna på något mindre rekommenderar vi att ni utnyttjar det rika kafélivet i landet. Besök gatans närmaste krypin och mumsa på honungskakorna melomakarona medan ni dricker varsin frappé. När kvällen närmar sig och ni vill fröjda er till småtimmarna kan ni njuta av det pulserande nattlivet med cocktails, whisky, grekiskt vin och andra smarriga törstsläckare på en mysig lokal bar.

Det är ingen tvekan om att grekernas historia är viktig för befolkningen. Idag finns det mängder med platser att besöka och byggnader att se som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Parthenon i Akropolis, klostren i Meteora och Knossos på Kreta är några intressanta exempel. För att inte tala om Olympia, som är utnämnt till världsarv av UNESCO. Ända sedan 1800-talet inleds Olympiska spelen med att den välkända facklan tänds i just Olympia. Därför kan resmålet ses som ett måste för OS-dyrkare.

När ni hållit konferensen i Grekland kommer ni åka hem med solkyssta kinder och ett leende på läpparna. Passa på att utforska det här historiska landet!

/

Destinationer

Kontakta oss