Konferensresa till Zagreb

Endast 2,5 timme bort med flyg ligger Kroatiens huvudstad Zagreb. En perfekt destination om ni, utöver moderna mötesfaciliteter och fina hotell, är ute efter god mat, vackra omgivningar och nära till hav och strand. Zagreb har nära till det mesta och en konferensresa hit kommer sätta ribban högt för många år framöver.

Läs mer

Zagreb

I Kroatiens huvudstad Zagreb möter gammalt nytt med mysiga kullerstensgränder, storslagna katedraler och moderna shoppingcenter. Det gör det till en perfekt stad för er nästa konferensresa och det kommer bli enkelt att kombinera nytta med nöje. Inte bara det att flygresan från Sverige går snabbt, utan den korta restiden mellan de olika sevärdheterna gör att ni inte ödslar någon dyrbar tid. Boka gärna ett centralt beläget hotell i Zagreb för ett extra bra utgångsläge och närhet till stadens alla sevärdheter.

Njut av god mat och vackra byggnader

Efter en dag full med möten och roliga teambuildningaktiviteter kan det vara skönt att sätta sig ner på ett mysigt café. Dessa finns det gott om bland stadens alla gränder och charmiga kullerstensgator. I och med Kroatiens nära läge till Italien erbjuder det inhemska köket en mängd italienska specialiteter såsom gelato, krämig pasta och rykande het pizza. Självklart är den matkulturen från dess tid som forna Jugoslavien fortfarande närvarande med bland annat Cevapcici och Čobanac samt tillbehör som klassisk aivar. Eller varför inte testa den lokala specialiteten wienerschnitzel fylld med skinka och ost?

Efter maten är det dags att ta del av stadens historia. Redan under medeltiden var Zagreb en betydelsefull stad och det finns därför mycket att se och upptäcka. Från det centrala torget Ban Jelacic tar ni er enkelt till bland annat stadens fantastiskt vackra katedral eller till shoppinggatan Ilica där det går att hitta både inhemska varor och internationella modekedjor. Den gamla stadsdelen i Zagreb är bilfri och skapar därför en lugn och skön atmosfär där ni tillsammans kan njuta av den vackra arkitekturen och gemytliga stämningen. Avsluta kvällen med ett besök på någon av stadens klubbar för lite musik och dans!

En konferensresa är ett perfekt tillfälle att gå igenom kommande projekt och besluta om nya budgetar, men det är också en utmärkt chans att skapa tightare band bland personalen. Att umgås i en annan miljö och på ett mer avslappnat sätt gör att ni kommer lära känna andra sidor hos varandra än den som är knuten till arbetet. Att boka en konferensresa till Zagreb är därför inte bara kul för stunden, utan kan också ge långsiktiga fördelar i form av bättre gemenskap och därigenom ökad produktivitet.

Välkommen till Zagreb, staden med fantastisk atmosfär, god mat och mysiga gränder. Trevlig resa!

/

Kontakta oss