Konferens i Peking

Oavsett om ditt företag vill etablera sig på den asiatiska marknaden eller om Kina länge varit en drömdestination för er årliga konferensresa är Peking ett utmärkt val av destination! Den kinesiska huvudstaden erbjuder inte bara lyxiga hotell med moderna möteslokaler, utan också sevärdheter och upplevelser utöver det vanliga.

Läs mer

Peking

Res till Peking på konferens för att göra det enkelt att förena nytta med nöje. Staden har anor sedan 936 e.Kr. och rymmer fler människor än det bor i Sverige. Peking är modernt och storslaget med höghus, shoppinggallerior, barer och klubbar, men håller samtidigt hårt i sin historiska charm. Strax utanför höghusen och myllret ligger lantliga hus och gränder med fulla av höns och cyklande lokalinvånare. Kulturarvet finns alltid nära till hands och det går snabbt att röra sig från shoppinggator fulla av folk till lugn och ro vid något av stadens tempel. Allt detta gör Peking till en utmärkt destination för konferensresor eftersom det går lätt att hinna med att upptäcka landets alla sevärdheter, utan att det tar för mycket tid från själva mötena.

Från Sverige tar det cirka 8-9 timmar att flyga till Peking. I dagsläget erbjuds det direkta flygförbindelser från Stockholm vilket kan vara avgörande när det är dags för företaget att välja plats för konferensresa. På så sätt behöver ni inte lägga onödig tid på själva resandet, utan får i stället tid över att lägga på spännande möten, teambuilding och allt det staden har att erbjuda. Från Pekings internationella flygplats tar det cirka en timme med bil att ta sig in till stadens centrala delar beroende på trafik. Om ni är många i gruppen är transfer skönt att ha bokat i förväg så att ni snabbt och smidigt kan röra er från flygplatsen.

Mat, historia och moderniteter i ett

Ett måste när ni bokar konferensresa i Peking är att ta del av det traditionella kinesiska köket. I staden finns både enkla snabbmatsrestauranger och de lite mer lyxiga och eleganta, och allra mest får ni ut genom att testa båda alternativen. I Peking går det att hitta traditionella kinesiska maträtter såsom Zongzi, Jiuniang, Baozi och Hotpot, men också lokala specialiteter som Pekinganka, Wontonsoppa och Jiaozi. Absolut vanligast är att rätterna placeras i mitten av bordet med tanke att alla ska kunna smaka på allt. Ett perfekt avslut på en konferensdag och ett bra sätt att lära känna kollegorna ännu bättre!

Utöver att besöka restauranger, shoppingcentrum och mäktiga tempel är det ett måste att boka in en tur till den kinesiska muren när ni befinner er i Peking. Detta mäktiga byggnadsverk ligger i utkanten av staden och sträcker sig på ett otroligt mäktigt sätt genom den storslagna naturen. Låt detta bli en heldagsutflykt och boka gärna en guidad tur för att få ut så mycket som möjligt av upplevelsen.

Välkommen till Peking, Kina och upplev en konferensresa olik alla andra!

/

Kontakta oss