Konferens i Kappadokien

En konferensresa i Kappadokiens vulkaniska landskap i hjärtat av Turkiet liknar inget annat, oavsett vad man jämför med. Ett säreget månlandskap som bildats genom vulkanutbrott och sedan formats av vind och vatten genom tusentals år. Kappadokien i Turkiet är av Unesco utnämnt till världsarv och är känd runt om i världen som en av de bästa platserna att flyga med varmluftsballonger. Att på en konferensresa få sväva över det surrealistiska landskapet kombinerat med utmärkt flygförhållanden blir en perfekt teambuilding-aktivitet som ni sent ska glömma.

Läs mer

Kappadokien

I Kappadokien svävar ballongerna försiktigt mellan de unika bergformationerna, fruktträdgårdarna och vingårdarna. Ni flyter över krusiga raviner och får en fantastisk utsikt över regionen. Denna konferensresan blir ett minne för livet! Namnet Kappadokien sägs betyda ”landet med de vackra hästarna” på fornpersiska. Ur den vulkaniska askan från de tre, numera utdöda turkiska vulkanerna Erciyes, Hasandag och Göllüdag i området, har dessa märkvärdiga formationer stigit fram. Första gången människor bosatte sig här var 5000 år före Kristus. De byggde bostäder, rum för djuren, oljepressar, kloster, kyrkor, ja hela städer som går tio våningar under jorden och rymde tiotusentals människor. Passa på att göra ett besök i någon av de underjordiska städerna på konferensresan. Att bo i ett av grott-hotellen kan vara en rolig upplevelse för konferensresan, även om det finns andra traditionella boende också. Vissa av grott-hotellen har även konferensrum och det går också att spänna upp konferenstält ute i månlandskapet.

Här i turkiska Kappadokien har flera filmer spelats in, den mest kända är rymdäventyret ”Star Wars” och nu senast ”Vinterdvala” av den store turkiske filmregissören Nuri Bilge Ceylan som en vann Guldpalm för filmen. I staden Göreme finns många små butiker, restauranger, caféer, och turkisk hamam. Man kan även ta en utflykt med fyrhjuling, hästridning, vandring, cykling, och diverse utflykter. Världsarvslistade Göreme Open Air Museum , 2 km öster om Göreme, tillhör Kappadokiens största sevärdheter och rymmer flera tusen¬åriga klippkyrkor och rekommenderas varmt för konferensresan. I Avanos-området har man producerat keramik i århundraden och att dreja kan vara en kul aktivitet på konferensresan till Kappadokien.

I Turkiets Kappadokien blir konferensresan i en helt unik miljö fylld med stimulerande aktiviteter, god mat och trevligt bemötande. Att det dessutom i prisvärt- gör en konferensresa till Kappadokien bara ännu bättre!

/

Kontakta oss