Konferensresa till Rom

Italiens gudomliga huvudstad Rom är en plats som väcker mer nyfikenhet ju längre tid man är där. Sevärdheter från romarriket står ännu kvar och maten smakar fenomenalt gott. Ta er till staden dit alla vägar leder – Rom!

Läs mer

Rom

Äntra Rom och ta till er denna stad med alla era sinnen, vi lovar att ni kommer älska den lika mycket som vi gör. Italiens vackra huvudstad sträcker sig tillbaka ända till 753 f.Kr. Enligt sägnen var det bröderna Romulus och Remus som grundade Rom just det året. Rom kom sedermera att bli mittpunkten för hela romarriket, där kejsare som Caesar, Augustus och Octavianus styrde. En hel del som byggdes under romerska rikets tid står fortfarande kvar, visserligen inte i samma skick som förr, men inte mindre fascinerande för det!

I dagens Rom finns garanterat något för alla. De historieintresserade kan begrunda gamla byggnader och världskända ruiner staden över. Modeintresserade kan shoppa Prada, Gucci, Versace och andra kända märken från landet längsmed modegatan Via dei Calzaiuoli. De törstiga kan ta sig en vinprovningsrunda på en lokal vingård eller dricka stadens egna öl Peroni på uteservering i kvällssolen.

Rom är en stad med många vidunderliga sevärdheter. Colosseum är en som ni säkert har hört talas om. Här anordnades fartfyllda och våldsamma kamper med gladiatorer och vilda djur. Lyckligtvis har våldet nu försvunnit från Colosseum och amfiteatern har istället blivit en av Roms absoluta toppattraktioner för turister. I Rom hittar ni även Spanska trappan, Pantheon och Forum Romanum. En attraktion som vi svenskar har ett speciellt band till är Fontana di Trevi. Det var här som Anita Ekberg hoppade i med Marcello Mastroianni i släptåg under inspelningen av Det ljuva livet. Eller La Dolce Vita, som det så vackert heter på italienska. Vi rekommenderar att ni tar med er varsitt mynt till Fontana di Trevi. Här blänker flera mynt från bottnen då det är vanligt att besökarna kastar i varsin peng i fontänen.

När ni är mätta på sevärdheter och hungriga på mat finns det ett enormt utbud med restauranger som passar olika smaker och budgetar. Här kan ni njuta av italienska pizzor eller musslor för nya smaksensationer. Rom är också känt för sin bruschetta och pasta. Ni gör era rätter rättvisa med ett lokalt vin som förstärker smakerna ännu mer.

När ni vill ta er ut till luftigare vyer beger ni er mot stranden Lido di Ostia. Bara 3 mil med tunnelbana eller buss och pendeltåg från Rom, sen är ni framme. Efter en eller flera konferensdagar kan det vara skönt att ta sig ett svalkande dopp i Tyrrenska havet, förutsatt att temperaturen är tillräckligt behaglig.

Om ni vill ha en minnesvärd konferensresa kommer ni inte bli det minsta besvikna i Rom. När ni säger arrivederci till staden och återvänder till Sverige kommer ni längta tills ni åker hit igen.

/

Kontakta oss