Konferens i Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen – Tysklands hotspot för vintersport! Garmisch-Partenkirchen ligger i de allra sydligaste delarna av Bayern, på gränsen till Österrike och nås lika lätt från den österrikiska sidan som den tyska. Det är en blomstrande metropol som behållit sin genuina charm genom åren. Företagsskidresor till orter som denna, där man får allt och lite till är inte alltid så lätta att upptäcka. Har man väl fått nys om detta guldkorn är det bara att boka företagsresan, väl i Garmish-Partenkirchen kommer ni inte att ångra er en sekund.

Läs mer

Garmisch-Partenkirchen

Garmish och Partenkirchen, som för länge sedan var två marknadsstäder och har nu slagits ihop till en blomstrande stad med två historiska stadskärnor och erbjuder en enorm bayersk hjärtlighet. Tillsammans har Garmish-Partenkirchen blivit nummer 1 bland Tysklands vintersportorter. När man talar om Garmish-Partenkirchen är det främst vintersport som man förknippar med orten och deras sju-månader med härlig pudersnö, 60 kilometer pister och orörda sluttningar med djupsnö. Allt detta, och lite till, erbjuds på Tysklands enda glaciär. Här finns pister i alla svårigheter och inte bara för proffsåkare. Skidorten håller en högklassig nivå och Kandahar nerfarten har gjort Garmish-Partenkirchen till en internationell mötesplats både för snowboardfarare och freestylesåkare till störtlopp- och super-G entusiaster. Även nyårshoppet på världens modernaste backhoppsanläggning är något som man förknippar skidorten Garmish-Partenkirchen med.

På toppen av Zugspitze med sina 2962 meter är detta Tysklands högsta bergstopp. För att nå toppen som skidåkare behöver ni inte vara några bergsbestigare utan ni kan ta Zugspitz-banan från Eibsee och turen klättrar sakta upp längs den 12 km långa färden. Med en 25% stigning kan ni lätt får en hissnande känsla när ni åker med linbanan. Väl uppe på toppen bjuds ni på en fantastisk panoramautsikt över alperna och sedan är det tid att bege sig ner för backen. Önskar ni stanna kvar på toppen för en stund, då erbjuds en konstutställning med nutidakonstnärer i en perfekt inramning tillsammans med den vackra vyn över Alperna. Att se på konst på en höjd som denna är det inte många platser i världen som kan mäta sig med.

I Garmish-Partenkirchen finns gott om både hotell och konferensmöjligheter i bayersk stil. Vi kan arrangera besök på toppen av backhoppningsbanan eller om ni önskar att vi arrangerar hisnande aktiviteter så som rodel eller kälkåkning. Företaget kan ha sin egna Super-G tävling. Eller kanske nöjer ni er med en ölprovning av Bayerns bästa öl. Detta är bara några förslag och vi kan fixa många fler inför er vistelse. Kanske vill ni inte ha full fart hela tiden? Något som lätt glöms bort är att denna vackra lilla dubbelstad också är en kurort med ett perfekt läkande klimat året runt och i absoluta toppklass. En perfekt plats att koppla av efter skidåkningen på dagen. Efter en SPA-behandling är man sedan redo för kvällen som bjuder på ett trevligt nattliv.

Längs Historische Ludwigstraße i hjärtat av Partenkirschen finner ni en trevlig och omväxlande gågata med exklusiva butiker, tyska gästgiveri i Alpstil vägg i vägg med moderna restauranger och barer. Senare på kvällen slås portarna upp till Garmish-Partenkirchens utbud av nattklubbar och barer och kanske ni provar ni lyckan på stadens kasino.

Garmish-Partenkirchen, är verkligen den perfekta platsen för en annorlunda, aktivitetsfylld och händelserik konferensresa.

/

Destinationer

Kontakta oss