Konferensresa till Reykjavik

Reykjavik är världens nordligaste huvudstad med utomordentligt vackra landskap och sevärdheter. Våra nordiska grannar kan konsten att bevara sin natur och det syns. Här kombineras underbara omgivningar med ett mångsidigt nöjesliv. Det är helt enkelt den perfekta destinationen för att kanta konferensen med extra kreativitet.

Läs mer

Reykjavik

Islands skönhet och huvudstad Reykjavik, ”Rökarnas vik”, har fått sitt namn från de majestätiska ångpelarna från stadens gejsrar. Här bor 60 % av landets befolkning, det vill säga ungefär 200 000. Det gör således Reykjavik till en av Europas minsta huvudstäder, men i den lilla storstaden ryms en mysfaktor utan dess like. För de som inte vill trängas bland folk utan istället kunna se all natur omkring sig är det här en perfekt destination.

I Reykjavik kan ni bo på livsstilshotell mitt i centrum eller på elegant hostel ett par kvarter från huvudgatan. Tack vare stadens blygsamma storlek är det gångavstånd till det mesta. Ändå finns det kolossalt mycket att upptäcka när ni är här.

Det är inte ovanligt att gästhem och övriga byggnader pryds med isländska tavlor och andra verk. Konst och kultur är nämligen en stor del av Reykjavik. Bland annat har musikgeniet Björk sina hemtrakter här. För att inte tala om den undersköna arkitekturen. Kyrkan Hallgrimskirkja är en av de högsta byggnaderna i staden och den står synlig i princip var ni än befinner er. Formen på byggnaden är fascinerande och lekfull. Arkitekten Guðjón Samúelsson hämtade sin inspiration från det isländska landskapet när han såg hur lavaflöden skapades och bildade något som liknade trappsteg. Entré till kyrkan är gratis och för en liten slant kan ni ta hissen upp till toppen och begrunda utsikten över hela Reykjavik.

Bland den stimulerande omgivningen och de magiska landskapen kan ni få fram inspiration och kreativa idéer på er företagsresa. Reykjavik håller kalendern späckad året om med evenemang av alla möjliga slag, så passa på att utforska schemat när ni är här.

När ni vill upptäcka andra områden finns goda bussförbindelser till olika platser på ön. Ni kan exempelvis ta en avstickare till Blå Lagunen, ca 4,7 mil från Reykjavik. Det här är det populäraste resmålet på Island där ni kan bada i varma källor på 36–39 grader. Inte illa att få sjunka ned i ett varmt jättebad efter en lång konferensdag, eller hur? Andra aktiviteter som får det att kittla extra i magen är att rida islandshäst bland lavafälten eller att åka på valskådning. Med lite tur får ni chans att se delfiner, vikvalar, knölvalar och till och med späckhuggare.

Reykjavik kommer garanterat ge mersmak när ni styr företagsresan hit. Ta kontakt med oss redan idag så gör vi er konferens i Reykjavik till årets höjdpunkt!

/

Kontakta oss