Konferensresa i Helsingfors

Helsingfors är en modern och kompakt stad, världskänd för sin design och möbelformgivning. Här dricks det enligt utsago mer kaffe än någon annanstans i världen och det är utan tvekan bastubadarens paradis! Helsinki är hett på alla sätt och vis.

Läs mer

Helsingfors

Helsingfors erbjuder det mesta som alla andra huvudstäder har att ge. Med bastubad som den röda tråden tar vi oss en närmare titt på vad det är som gör den finska huvudstaden så speciell.

Med Helsingfors-Vanda flygplats knappt två mil norr om stan, samt alla kryssningar som går mellan Stockholm och Helsingfors, är det ett attraktivt resmål för konferensresan. Kollektivtrafiken i stan är utmärkt och om vädret tillåter går det att hyra stadscyklar för att utforska stan i miljömedveten stil. Har man inte några tider att passa är Helsingfors en väldigt trevlig stad att promenera i.

Några av de häftigaste byggnaderna i Helsingfors är kyrkor. Den mest fotograferade byggnaden är förmodligen den vackra Domkyrkan men Tempelplatsens kyrka, insprängd i berget i centrala Helsingfors, är mest spektakulär. För ett besök till en modernare, något annorlunda, religiös fristad beger man sig till Kampens Kapell, där folk kan ta en paus från stadens sorl och lätta sina hjärtan.

Ej att missa är Sveaborg, en av de största sjöfästningarna på jorden. Byggd under senare delen av 1700-talet då Finland var en del av Sverige. Idag ett av UNESCO:s världsarv, hem åt drygt 800 personer samt bas för finska Sjökrigsskolan.

I Finland finns 3,3 miljoner saunas! Ingen dålig siffra med tanke på att det bara bor drygt 5,5 miljoner människor i landet. Bastubadet tas på blodigt allvar och är en stor del av kulturen. Att bada bastu är en livsstil. Det är här man kopplar av, möter människor och tar viktiga beslut. Kanske är det här konferensmötet skall hållas?

Helsingfors har tagit saunakulturen till nästa nivå och att inte besöka ett av stadens bad vore som att svära i kyrkan. Vår favorit heter Löyly och är belägen vid stranden på Ärtholmen. Bastuanläggningen har vunnit priser för bästa arkitektur och var 2018 med på listan över världens bästa ställen att besöka. Byggnaden i naturfärgat trä skryter med en terrass på 1600 kvadratmeter med chans för uppfriskande dopp i Östersjön. Här finns vedeldad bastu och traditionell rökbastu som man kan abonnera för privata sällskap. Relaxrummet har öppen spis och restaurangen serverar brunch, lunch och á la carte med magnifik utsikt.

Allas Sea Pool är en annan oas mitt i stan, utomordentligt väl lämpad för ett avkopplande företagsevenemang. Hit kan man ta hela kontoret för att ladda batterierna. Sauna, uppvärmd pool, kallbad i havet, yoga- och meditationspass. Restaurangen har en varierad meny och det finns även mötesrum att tillgå. Traditionell finsk spakultur i modern tappning. Perfekt heldag under konferensresan.

Den häftigaste saunaupplevelsen finner man nog trots allt hos Skywheel Helsinki. Ett klassiskt pariserhjul med extra allt. Eller vad sägs om en VIP-gondol med skinnsäten, tonade rutor, glasgolv och champagne. Som om det inte vore nog finns det, givetvis, en gondol med sauna. Den enda i sitt slag. Bara i Helsingfors.

/

Kontakta oss