Konferensresa till Finland

Företagsresan går till vår favoritrival i öst. Tusen sjöars land, Suomi. Där många förstår vad vi säger, bastun är glödhet och skogen full av mumintroll. Med MICE Group kan ni ta er en närmare titt på vad Finland mer har att erbjuda.

Läs mer

Finland

Finland har rankats som världens lyckligaste land. Kanske det beror på att man utsetts till att ha världens bästa vårdsystem och folket spår en ljus framtid? Finland, likt Sverige och våra andra grannar här i Norden, placerar sig alltid högt på diverse listor om livskvalitet och standard. Företagsklimatet är också mycket välrenommerat och man satsar på en rejäl och hållbar tillväxt det kommande decenniet.

Konferensresan till Finland kan planeras på olika vis. Finland är nästan lika stort som Sverige men har en population som är hälften så stor. En företagsresa är oftast något tidsbegränsad så enklast är att rikta in sig på vilket område man vill besöka. För kultur och stadsliv är det såklart storstadsområdet Helsingfors som gäller. Vill man uppleva naturen finns det mycket att välja på. Vi på MICE Group rekommenderar den finska skärgården, som är en av världens största, Insjöområdet i sydöstra delen av landet, eller kanske höglandet i Lappland. Åland, som är ett självstyrande landskap i Finland, är också väl värt ett besök. Särskilt om man känner sig obekväm med språk, här talar nämligen alla svenska. Valet av destination styrs nog till viss del av vilken årstid man åker. Är det vinterkonferens som står på agendan så vore det inte fel att hälsa på Tomten. Den riktiga tomten kommer, som alla i Finland vet, just från Finland. Han bor egentligen på fjället Korvantunturi vid den ryska gränsen men huserar vanligtvis i Santa Park, Rovaniemi, där han är mottaglig för besök året om. Med lite tur får man uppleva norrsken. Finland är en av de bästa platserna att få vara med om detta otroliga naturfenomen. Under vinterhalvåret sägs det att varannan klar natt dansar aurora borealis på himlen.

Intresserad av design? Då är Finland en kul destination. Världskända märken som Iitalla, Arabia och Marimekko går alla under finsk flagg. Det finns utställningar, museer och verkstäder att besöka, där man kan få tillfälle att se glasblåsare i full fart med att blåsa liv i sina skapelser. Otroligt fascinerande.

Republiken Finland har starka band till Sverige. Det är det enda landet utanför Svea rike där svenskan är ett av de officiella språken. Cirka fem procent av befolkningen har svenska som sitt modersmål. Detta har att göra med att Finland var under svenskt styre i drygt 600 år, så de starka banden kan också ses som stark rivalitet. Det finns nog ingen bättre, eller värre, motståndare när det kommer till drabbningen Finland-Sverige i ishockey. Finnkampen, eller Sverigekampen som finnarna kallar tävlingen, är ytterligare ett bevis på den tuffa tävlingsattityden som pågår länderna emellan.

Så kom igen nu. Följ med på konferensresa till härliga hårda Finland och se om ni kan mjuka upp banden grannarna emellan.

/

Destinationer

Kontakta oss