Konferensresa till Frankrike

Världens mest besökta land behöver ingen närmare presentation. Oavsett vilken inriktning ert företag har så finns det alltid en anledning till att åka hit. Europas tredje största land har i stort sett allt att erbjuda sina besökare. Utforska ljuva Frankrike.

Läs mer

Frankrike

En tripp till Frankrike kan egentligen styras vart som helst, och gå av stapeln när som helst. Vilken tid på året man än väljer att resa är Frankrike en destination att räkna med. Hit åker man för att koppla av med sol och bad på sommarhalvåret, skidåkning på vinterhalvåret. Hit åker man för den fantastiska maten, de utsökta vinerna, miljön, historian och det kulturella arvet.

Det svåraste med att planera en konferensresa till Frankrike är förmodligen att begränsa sig. Hur lång tid har vi och hur gör vi det bästa av vår vistelse. Är det en skidresa som anordnas är det ganska enkelt. Frankrike har fantastisk skidåkning så det är bara att välja och vraka mellan några av alla de populära orterna: Chamonix, Tignes, Val d’Isère, eller kanske världens största skidområde Les Trois Vallées. Listan kan göras lång. Alla de större skidorterna har hotell med konferensanläggningar, mötesrum och evenemangsvänliga miljöer. Väl anpassat för såväl stora som små sällskap.

Nere i sydöstra hörnet av Frankrike, i provinsen Provence, ligger världens kanske mest mytomspunna kustremsa. Med Nice, Cannes, Saint-Tropez, och såklart Monacos Monte Carlo, i spetsen lockar Franska Rivieran uppåt 20 miljoner turister varje år. En femtedel av besökarna är här i tjänsten, på affärs- eller konferensresa. Med 300 soldagar per år är det inte så svårt att förstå varför. Högsäsongen brukar smyga igång i april men det är först i maj, med Filmfestivalen i Cannes, som den drar igång rejält. En lyxdestination i världsklass som inte alls behöver kosta skjortan.

Alla har vi någon gång drömt om att åka till Paris. Huvudstaden är jämte New York, London och Tokyo en av jordens dominerande världsstäder. Man behöver ingen ursäkt för att besöka Paris men det är knappast den enda staden i Frankrike som lockar storpublik. Varför inte kombinera konferensen med en vinresa till Bordeaux. Eller till gourmetstaden Lyon, som omnämns som världens bästa matstad. Vackra Strasbourg är känt som Frankrikes Venedig och är dessutom hem för Europaparlamentet och andra organisationer inom EU, varav staden kallas Europas huvudstad. Andra välkända städer i landet väl värda ett besök är Marseille, Toulouse, Rennes och Lille. För lite mindre, mer pittoreska städer, rekommenderar vi en tur till bildsköna Versailles, Colmar och Annecy.

Specifika utflyktsmål finner man över hela Frankrike och man kan åka kors och tvärs över landet om man vill hålla sig sysselsatt. Spana in klipporna i Étretat, Normandie i norra Frankrike. Besök Mont Saint-Michel kloster, sydvästra Normandie. Strosa runt i slottsträdgården Jardin de Marqueyssac i södra inlandet. Vandra i Gorges du Verdon, Frankrikes Grand Canyon, inte så långt från Rivieran. Bestig Europas största sanddyn Dune du Pilat vid Atlantkusten.

Frankrike är onekligen fantastiskt. Låt oss på MICE Group hjälpa er planera den perfekta företagsresan. Vive la France!

/

Destinationer

Kontakta oss