Konferens i Belgrad

Fångas och inspireras av Belgrad, staden som bjuder på allt och lite till! Serbien och dess huvudstad Belgrad har senaste åren blivit en av svenskarnas favoriter. Belgrad är en perfekt destination för en konferensresa med trendiga restauranger och kul aktiviteter.

Läs mer

Belgrad

Det är en kort flygresa från Skandinavien till Belgrad och här möts man av härliga restauranger och coola klubbar. Belgrad har utsetts till en av Europas bästa partystäder, men har så mycket mer än så att erbjuda. Belgrad är en av Europas äldsta huvudstäder som ständigt utvecklas och staden bjuder på allt från historia, arkitektur, shopping, musik, mat och dryck. Det finns något för alla. Belgrad sägs vara Balkans Berlin, staden som aldrig sover. Och det bästa av allt, du får mycket för väldigt lite. Belgrad är den nya heta konferensdestinationen för oss skandinaver. Efter en kort flygresa är det bara 20 minuters transfer från flygplatsen in till centrum på så vis blir konferensresan mer effektiv.

Belgrad erbjuder många teatrar, museer, monument och operahus och ett brett kulturliv. Samtidigt är Belgrad är en av Europas grönaste huvudstäder och en riktig oas är området kring sjön Savsko jezero, lokalbefolkningens egen lilla ”semesterpärla”. Här samlas Belgradborna för att bada, sola, slappa, strosa, dricka vin och äta mat. Sjön är kantad av en strandpromenad full av restauranger och uteserveringar. Belgrads hjärta är Knez Mihail, paradgatan som kantas av butiker, kaféer och restauranger. Serbien har lyckats att ta sig in bland de 50 mest attraktiva mötesdestinationerna i världen och Belgrad är en modern och växande mötesdestination i Europa. Serbien har väl utvecklade konferensanläggningar och infrastrukturen har gjort stora framsteg de senare åren. Belgrad är en modern stad med massor av bubblande skaparglädje, historiska sevärdheter och med en trendkänsla.

Floden Sava delar upp Belgrad i två delar och den gamla stadsdelen i öst kännetecknas av gamla palats och historiska byggnader medan den västra sidan med sina höga betonghus vittnar om en tid då kommunismen präglade landet. I bohemkvarteren runt Skadarlija trängs charmiga restauranger och mysiga caféer. Prisnivån i Serbien är ytterst rimlig och betydligt lägre än i Sverige. Det serbiska köket har influerats av medelhavsköket, det turkiska köket och det ungerska köket och blandar många olika traditioner. Serbisk konfekt inkluderar koljivo, baklava, nötkakor, och sachertårta. Att låta gruppen följa med på en guidad mat-tur i Belgrad är det perfekta sättet att uppleva stadens dolda guldkorn. Reka är en legendarisk restaurang som är belägen i närliggande Zemun. Restaurangens inredning är färgglad, personalen bär traditionella kläder, maten håller hög klass och stämningen är alltid på topp. Varje kväll spelar olika liveband och det finns en liten oskriven regel att matgästerna ställer sig upp och dansar vid borden. En fantastisk rolig och annorlunda matupplevelse för gruppen.

En teamaktivitet som ger konferensresan en extra mening är att bygga en lekplats för fattiga barn. Gruppen bygger tillsammans upp lekplatsen som sedan står kvar i många år till stor glädje för de lokala barnen. En härlig ”win-win” aktivitet! Belgrad är en stad som pulserar av musik, god mat, fantastisk feststämning och kärleksfullt och öppenhjärtat folk. En konferensresa till Belgrad kommer inte bara uppfylla, utan överträffa, era förväntningar!

/

Kontakta oss