Konferens i Bryssel

Bryssel – Belgiens huvudstad, tillika EU:s och NATO:s högsäte. En kontrasternas stad, liten men internationellt stor. En stad fylld av historia och kultur, idag kantad av politik och finans. Följ med på en synnerligen intressant företagsresa till Europas huvudstad. Häng med till Bryssel.

Läs mer

Bryssel

Belgien rankas som världens bästa ölland. Inte helt illa pinkat, kanske Hieronymus Duquesnoy sa när han skapade sin världskända skulptur tidigt 1600-tal. Historien bakom Manneken Pis varierar. En pojke som urinerade på militära trupper och på brinnande stubintrådar. En borttappad gosse som hittas välmående urinerandes i ett gatuhörn. Eller var det så att det var den lilla pojken som släckte en brand med sin urin och på så sätt räddade det kungliga slottet. Manneken Pis har blivit en internationell symbol för Bryssel och flera gånger i veckan kläs den lilla statyn i olika kostymer, en livfull ceremoni väl värd att bevittna. Den 400-åriga pojken fick 1987 sällskap av Jeanneke Pis, Mannekens kvinnliga motsvarighet, samt 1998 hunden Zinneke Pis. De tre statyerna ligger mindre än 10 minuters gångväg från varandra och är en given punkt på konferensschemat.

Bryssel erbjuder konferenshotell och konferensanläggningar för alla sällskap. Är man ett mindre gäng kanske man väljer att ta in på ett mysigt litet boutiquehotell och istället hålla mötet på den lokala krogen. Eller om vädret tillåter, utomhus, i någon av stadens alla parker eller trädgårdar.

Mellan all öl, choklad och god mat kan vi på MICE Group varmt rekommendera några andra utflykter som förgyller konferensresan. I nordvästra delen av stan ligger Mini Europe Park och Atomium. Två sevärdheter som man kan lösa kombinationsbiljett till för ett överkomligt pris. Mini Europe Park är en miniatyrreproduktion av Europa. Under en vandring i den charmiga parken kan man besöka 80 olika städer, i 28 europeiska länder, och 350 välkända monument. En underhållande och högst lärorik tur där man skulle kunna implementera en tipsrunda för medarbetarna att gnugga geniknölarna med.

Atomium är ett välkänt landmärke i huvudstaden. Det futuristiska byggnadsverket byggdes 1958 för världsutställningen som det året hölls i staden. Med hissen, som var världens snabbaste då den installerades, kan man ta sig ända upp i toppen av den 102 meter höga strukturen och få en dramatisk 360 graders vy över Bryssel. Atomium har även en restaurang om man vill avnjuta en svindlande lunch.

Det vore nästan en skam att inte ta del av lite viktig historia när det finns inom räckhåll. Bara två mil från Bryssel ligger Waterloo, där den franske kejsaren Napoleon 1815 besegrades i Slaget vid Waterloo. På Wellingtonmuseet, beläget i hjärtat av den lilla staden, kan man få en detaljerad inblick av de olika stadierna både inför och under det berömda slaget.

Bryssel är en av våra favoritdestinationer för en konferensresa. En kort flygresa, till en stad som erbjuder det mesta. Historia, kultur, god mat och dryck. Vad mer kan man begära när målet är att tillfredsställa sin personal för en förbättrad laganda. Vi erbjuder kompletta resepaket allt efter era önskemål. Kontakta MICE Group idag för mer information.

/

Kontakta oss