Konferens i Katalonien

I nordöstra delen av Spanien mellan Pyrenéerna och Medelhavet breder det vackra Katalanska landskapet ut sig. Regionen erbjuder fantastiska stränder, en världsberömd gastronomi, otrolig natur och sevärdheter för alla smaker. Det Katalanska inlandet bjuder på många platser med ett rikt kulturarv och livfull natur för olika sportaktiviteter.

Läs mer

Katalonien

Strax norr om Barcelona finner ni det vackra Sant Llorenc de Munt och naturreservatet L´Obac. Denna del består av klippor och röda monoliter som står som kontrast till det gröna i landskapet. Vackra vandrings- och cykelleder tar er igenom det rofyllda landskapet med enastående rik växtlighet. I denna del av Katalonien är klättring mycket populärt och en hissnande känsla sprids när ni klättrar upp längs bergsvägen.

Ca en timmes väg från Barcelona, ligger Real Club de Golf El Prat, en av de mest lyxiga och prestigefyllda golfklubbarna i Spanien, som firade sitt hundraårsjubileum 2012. Banan består av 45 hål designade av Greg Norman och ett modernt klubbhus designat av prisbelönta arkitekten Carlos Ferrater. Här är en perfekt omgivning kring hotellet för en ”walk and talk”, som är ett spännande konferenskoncept och ger er och era kollegor mycket fysisk aktivitet, energi och kreativitet. Konferensledaren bestämmer inriktning eller vilket område ni tycker att deltagarna bör diskutera och utveckla under vandringen. Tänk på att ta ut ramarna i val av ämne så att ni lämnar lite möjligheter och spelrum för egna tankar och diskussioner längs vandringen. Det har visat sig att utöver kreativiteten, engagemanget och beslutsamheten hos deltagarna har en enorm utveckling för vidare engagemang inom företaget och dess framtid också skapats under dåna promenader.

Att cykla längs de gamla banvallarna med gruppen på er färd mot Costa Bravas fantastiska kustlandskap är en härlig upplevelse och en höjdpunkt för konferensresan. Denna gamla smalspåriga järnvägslinje ”El Carrilet” korsade tre regioner från inlandet till kusten som idag är cykelleder. Under turen cyklar ni i ett flackt och lätt kuperat landskap, ni passerar medeltida byar, vackra fält med solrosblommor och pinjeskogar. Stanna gärna till och slå er ner i det gröna och kombinera pausen med en enklare konferens där miljön inspirerar er alla. Passa också gärna på att ta en paus i byarna som ni passerar och prova de lokala vinerna och Tapas på någon av bodegorna. En vandring i en unik miljö vid Montserrat med sina taggiga bergstoppar och det legendariska klostret är väl värt ett besök under konferensresan.

Montserrat har också en väldigt stor betydelse för katalanen såväl religiöst som patriotiskt och geologiskt. I närmare 1000 år har pilgrimer sökt sig hit för att tillbedja La Moreneta (den svarta madonnan). Några fåraherdar fann henne i en grotta som ligger i området, Santa Covagrottan på 800-talet. Den svarta Madonnan är idag Kataloniens skyddshelgon, sittande på ett altare av silver. Katalanska par som skall gifta sig åker hit innan för att få La Morenetas välsignelse. Tänk att arrangera en konferens i klosterområdet med närhet till munkklostret som är inbäddat sagolikt mellan bergstopparna. Passa gärna på att ta en kort paus från konferensen och promenera till klosterkyrkan där ni kan lyssnar på Montserrats gosskör i basilikan till La Morentas ära. Gosskören framträder dagligen strax innan lunch och det sägs att det är en av Europas äldsta gosskörer.

Tag steget och våga er på att konferera på en helig plats. Det kommer att bli himla bra!

/

Kontakta oss