Konferens i Rio de Janeiro

Rio de Janeiro är staden som sprudlar av livsglädje och anses vara en av de vackraste städerna i världen!

Läs mer

Rio de Janeiro

Med sitt natursköna läge mellan hav och berg och med sina milslånga sandstränder anses Rio vara en världens vackraste städer. Här blandas härliga sambarytmer, ett avslappnat strandliv och mängder av sevärdheter, fantastiska restauranger och ett rikt nöjesutbud.

Livsglädjen i Rio sprider sig till alla som kommer hit och klimatet är behagligt tropiskt, med ständig grönska. I Rio finns en uppsjö av hotell, kongress- och konferensanläggningar i olika storlekar och efter alla budgetar. Rio de Janeiro kanske är mest känd för sina stränder och för sin samba men här finns mycket mer att upptäcka. Rio de Janeiro grundades av portugiser på 1500-talet och var Brasiliens huvudstad mellan 1763 och 1962, innan Brasilia tog över rollen. Rio har ändå behållit sin status som kulturmetropol med ett brett utbud av konstmuseer, vackra parker och trädgårdar och musikupplevelser.

Centro är stadens historiska och finansiella centrum. Här finns en del vackra gamla byggnader från kolonialtiden kvar bland de moderna skyskraporna, som katedralen Candelaria vid paradgatan Avenida Presidente Vargas. Rio har gott om vacker natur men dess kanske mest kända landmärke är konstgjort och framröstades som ett av världens 7 underverk 2007. Bäst utsikt över staden är från toppen av Corcovado, det sjuhundra meter höga berget där den berömda kristusstatyn, Cristo Redentor står. Den är 30 meter hög och breder ut sina totalt 28 meter långa armar över staden och dess omgivningar. På natten syns den jättelika och väl upplysta statyn från nästan överallt i staden. Utsikten vid statyns fot är hänförande och ger en utmärkt översikt över staden. Till toppen går det anrika Corcovado-tåget som har anor från 1884. Tågresan på 20 minuter uppför berget är en upplevelse i sig.

Det lokala köket har tydliga portugiska och afrikanska influenser. Det finns många restauranger för alla budgetar. Brasilien är världsberömt för sina läckra kötträtter, men det finns mat från hela världen i Rio, och japanska och italienska restauranger är särskilt populära. Priserna är ungefär det samma som hemma. Nationaldrinken caipirinha serveras överallt och när nattlivet tar vid kan man här välja mellan allt från exklusiva diskotek, sambaklubbar, pianobarer och vanliga barer till restauranger och caféer.

Stränderna är Rios hjärta och egentliga centrum med den mest kända Copacabana stranden som är väl värd ett besök. Här kan gruppen sola, bada, spela strandfotboll eller bara spana på folk. Stränderna är uppdelad i numrerade sektorer som var och en lockar olika sorters grupper av människor, men stranden är öppen för alla överallt. Stranden i Ipanema, som är Rios överklassområde är också värd att besöka. Stranden här är bland annat populär bland surfare – på vintern kan vågorna bli höga. Här finns både eleganta människor, gator och affärer.

Stranden i Botafogos kvarter kanske är den vackraste i Rio, speciellt sedd från toppen av Pao de Azucar eller sockertoppen. Härifrån är utsikten över Rio med dess omgivningar helt otrolig! För att komma hit tar man linbanan, det är en nervkittlande upplevelse som man inte får missa!

Känslan av fest och glädje hänger alltid över Rio – samba och bossanovamusik flödar från varje gathörn och strandbar. På stadens stora fotbollsstadium, Maracanastadion, hittar man varje helg en fantastisk atmosfär när ett av Rios fyra stora lag spelar sina matcher. Fotboll i Brasilien är som en besatthet och en känslosvallande upplevelse, även om du inte bryr dig så mycket om matchen. För det pågår jämt festande på läktaren – och vilket party sen, en oförglömlig upplevelse på konferensresan!

Motsatserna är uppenbara i Rio. Vill gruppen se en annan sida av staden och förstå hur många av Rios invånare bor kan ni åka på en organiserad utflykt till några av stadens favelor. En favela är en kåkstad, som i Rio ofta ligger på stadens branta sluttningar. Dessa kåkstäder med ett liv på sina egna premisser. Många rykten och förutfattade meningar om Rios fattiga och kriminella kan varken bli bekräftad eller ignorerad – men med en lokal guide får gruppen en smak av det fascinerande och spännande livet i dessa delar av staden, som är en lika viktig och sann sida av Rio som njutningen på strandpromenaden i staden.

I Rio de Janeiro hålls i februari varje år den årliga karnevalen som lockar samba- och bossa nova-sugna besökare i mängder. Karnevalen i Rio är utsedd till världens största karneval av Guinness rekordbok och lockar förutom utländska besökare cirka 5 miljoner lokalbor varje år. Rio de Janeiro är precis så spektakulärt och magnifikt som ryktet säger!

Det finns en bra anledning till varför staden kallas Cidade Maravilhosa – den fantastiska staden. Här hittar du den perfekta kombinationen för en givande konferensresa för företaget.

/

Kontakta oss