Konferensresor till Lettland

Vi navigerar flygradarn mot våra grannar i öst, nämligen det vackra Lettland. Den baltiska nationen imponerar med sin arkitektoniska lekfullhet och inspirerande landskap. Prisvärt, harmoniskt och färgstarkt är nyckelord som beskriver landet och är perfekta anledningar till varför ni ska ta er konferens hit.

Läs mer

Lettland

Tvärs över Östersjön, öster om Gotland, ligger sköna Lettland. Med knappt 2 miljoner invånare är det ett charmigt och pittoreskt land. Trots sin blyga invånarmängd kommer miljontals turister hit varje år för att ta del av de inspirerande landskapen, vackra arkitekturen och goda maten som landet har att erbjuda.

Lettland utgör tillsammans med Estland och Litauen den baltiska trion. Inklämd mellan de två länderna är sköna Lettland ett ställe som kommer ge konferensen en härlig ton av lugn kombinerat med kreativt flöde. Med ett betydligt lägre prisläge än i Sverige är maten, drycken och shoppingen mycket prisvärd i Lettland.

Riga är Lettlands underbara huvudstad och från Arlanda är ni framme efter bara 1 timme. Här finns bland annat Gamla Stan med gamla, färgglada byggnader som imponerar, allt från domkyrkor och slott till annorlunda bostadshus som man själv önskade att man bodde i. Ett stenkast från Gamla Stan finns en av Europas största centralmarknader. Här ryms inte mindre än fem saluhallar under ett och samma tak, med charkuterier, ost, saltgurka, färska grönsaker och andra läckerheter till försäljning.

Även om Riga är en upplevelse i sig vill vi slå ett slag för andra områden som också är värda er tid. Staden Jurmala ligger 40 minuter från Riga med tåg och charmar varenda kotte med sin lekfulla arkitektur. Kanske framför allt oss svenskar. Helt plötsligt kommer det kännas som att ni befinner er i Pippi Långstrumps värld när ni vandrar förbi trähus som är snarlika Villa Villekulla. Förutom de häftiga kåkarna borde ni besöka den utomordentliga badstranden som också finns här. På Rigabuktens kust kan ni koppla av ordentligt medan ni lapar sol eller läser en god bok.

Strandlinjen i Lettland är minst sagt imponerande och sträcker sig hela 50 mil. Staden Liepaja ligger vid Östersjökusten och är den perfekta destinationen om ni vill känna havets lugna brisar krypa sig in mot fastlandet medan ni kopplar av på stranden. Här kan ni också besöka Sankt Annas kyrka, Peters marknad och lokala muséer som låter er lära känna Lettland ännu bättre. När kvällen kommer är ni välkomna in på Olympic Casino där ni tar del av spelglädjen och hoppas på tur.

Om ni vill ha mer rörelse under företagsresan rekommenderar vi att ni besöker Gauja nationalpark. Här kan ni vandra, cykla, åka skidor eller båta medan ni njuter av det lugna, lettiska landskapet. Det är skönt att varva konferensen med en aktivitet i vackra landskap som ger extra inspiration. Gauja nationalpark är en av landets populäraste attraktioner och en mycket god anledning till varför ni ska förlägga konferensen till Lettland!

/

Destinationer

Kontakta oss