Konferens i Riga

Riga är det självklara valet för en konferensresa! Staden har fantastisk arkitektur, skyddad av UNESCO:s världsarvslista, är påtagligt vacker och har en intressant historia. Riga är dessutom en ganska stor stad med ett brett utbud av spännande restauranger och läcker mat influerad från världens alla hörn. Riga erbjuder även en rik cafékultur med många trivsamma uteserveringar på gator och torg.

Läs mer

Riga

Prisnivån är fördelaktig varför det passar utmärkt för företag att välja en konferensresa till Riga. Dessutom finns det flera möjligheter att anordna allt från mindre konferenser till riktigt stora kongresser. I Riga finns det gott om roliga och givande aktiviteter och teambuilding som adderar ett mervärde för de anställda och ger en bättre sammanhållning i företaget även långt efter konferensen. Här är det bara fantasin som sätter gränser!

Rigas arkitektur minner från deras brokiga historia. Här finns mycket kvar från medeltiden då Riga var en betydande Hansestad och en blomstrande köpstad. Även stadens mörkare historia gör sig påmind när man tvingades in i Sovjetunionen och även ockuperades av Tyskland under andra världskriget. Idag är Riga en stad som återhämtat sig på bästa sätt med renoverade byggnader och upprustade fasader. Men fortfarande gör historien sig väl påmind med plaster som det populära Ockupationsmuseet eller ett besök i ”Stalinskrapan” - en massiv byggnad inspirerad av Empire State Building, som erbjuder en fantastisk utsikt från utomhusterassen. Riga är ett himmelrike för den som är intresserad av arkitektur och historia från olika tidsepoker.

Har man svårt att välja bland Rigas stora utbud av restauranger ordnar vi gärna en sk ”dine around” i Gamla stan. Istället för att hålla sig till en restaurang kan stadens många restauranger upplevas genom att hålla förrätt på en, varmrätt på nästa och dessert på den tredje. I Gamla stan är det gångavstånd till det mesta och på detta sätt upplevs restaurangernas olika stilar men med samma goda kvalité och service. Rigas pubkultur är väldigt trivsamt, så se till att ta lite tid för en Lett-öl, inte lättöl, innan ni tar er vidare ut i Rigas varierande nattliv.

Står inköp högst på programmet? Ta dig då till Rigas gigantiska saluhallar som har ett förflutet som hangarer åt zeppelinare. Idag är detta en av Europas största marknader och här kan man köpa allt mellan himmel och jord och massor med saker som du inte visste att du behövde.

Leonid Brezjnevs villa i Jürmala

Strax utanför Riga ligger Jürmala med sin 32 km långa, vita långgrunda sandstrand som lockat badgäster till Jürmala sedan sent 1800-tal. Staden består mest av trähus i art nouveau-stil (jugend), som troligtvis inspirerat Villa Villekulla. Här finns möjlighet till många aktiviteter på och utanför stranden med flera spaanläggningar, bärnstensletande och, inte minst, en mycket mysig atmosfär. Vill man göra en ”tidsresa” 40 år bakåt i tiden besöker man Sovjetledaren Leonid Brezjnevs villa i Jürmala. Brezjnev lät bygga en pampig villa endast ett par meter från Jurmalas sandstrand. Här finns bankettsalar, en sauna, en liten biograf och en utomhusterrass som kan hyras för events eller måltider. Allt har bevarats i den sovjetstil som rådde på 1970-talet. KGB-vakter kan möta upp vid ankomst och Brezjnev själv håller tal om kommunismen på ryska (med översättning). Ett besök hos Brezjnev är en annorlunda historielektion som tydligt visar hur långt Lettland har utvecklats sedan sovjettiden!

Låt oss ordna dina konferensresor! Hör av dig till oss om du vill veta mer om Riga eller andra spännande destinationer för dina företagsresor.

/

Kontakta oss