Konferensresa till Italien

Bella Italia. Det här underbara landet är mycket mer än bolognese, vin och Colosseum. Här griper livsstilen och kulturen fast i dig och blir en del av vardagen. Om ni tar konferensresan till Italien kan vi garantera att ni vill tillbaka igen.

Läs mer

Italien

Italien kan vi tacka mycket för här i världen. Bland annat nöjen som pizza, glass och fotboll, men även universella uppfinningar och upptäckter som varit milstolpar för människan. Universalgenier som Leonardo da Vinci och Galileo Galilei kommer från det här vackra landet. Välkommen till våra EU-vänner i söder!

Något utav det bästa med Italien är städerna, och det går att förlägga en konferens till många härliga italienska städer. Vi hjälper er gärna att hitta den staden som matchar ert team bäst – ända från Milano i norr med sitt fenomenala fotbollslag till Reggio Calabria i söder med den härliga kusten mot Sicilien. Däremellan ryms mängder med städer som är värda ett besök. Chokladstaden Turin, konstens och rikedomens Venedig, modemetropolen Florens och affärsstaden Bari är bara några av dem. Och självklart den kanske mest kända – Rom, landets huvudstad och romarrikets medelpunkt. Hit kommer turister från hela världen för att se Spanska trappan, Colosseum, Fontana di Trevi och mycket mer som står på Roms sju kullar.

Precis som vårt eget land är Italien avlångt, men eftersom det ligger närmare ekvatorn är det varmare klimat där än vad vi har. Med andra ord ett extra skönt resmål för den frusne. Ju längre söderut ni beger er, desto varmare företagsresa får ni. Om ni önskar uppleva fler än en stad så finns det bussturer och cykeluthyrning som låter er ta er dit ni vill. På så sätt får ni ut ännu mer av er vistelse och vad detta magnifika land har att erbjuda.

När du tittar på en världskarta kan du se att Italien liknar en stövel. Med lite fantasi kan Sicilien i sydväst jämföras med en fotboll. Passande nog, med tanke på att sporten grundades här och dessutom är omåttligt populär. Förutom sport florerar ett stort intresse för mat över hela landet. Vi vågar utan överdrift påstå att Italien är synonymt med rätter som pizza, pasta och gelato. Till drickat kan landet skryta med sitt egenodlade och fenomenalt goda kaffe och vin. Oavsett om ni går på café eller restaurang blir ni inte besvikna. Ni ska inte heller bli förvånade om ni bjuds på brännvinet grappa mitt på blanka dagen, framför allt i landets norra regioner. Grappa görs på druvrester från landets vinodlingar och har vanligtvis en alkoholhalt på 40-50 %.

Det finns minst sagt en hel uppsjö av aktiviteter och platser att upptäcka i Italien. Vi på MICE Group navigerar er genom det här fantastiska landet utifrån vad ni vill uppleva under er företagsresa!

/

Destinationer

Kontakta oss