Konferensresa till Danmark

Ett stenkast söderut är allting något annorlunda. Maten, tempot och kulturen. Här serveras delikata smørrebrød till ”frokost” under konferensen, man kan ta sig en öl och begreppet hygge gör sig allt mer bekvämt ju mer tid man spenderar där. Häng med på konferensresa till sköna Danmark.

Läs mer

Danmark

Vår kära granne i söder når vi med en kort flygresa, en tur över Öresundsbron, eller på trevligast vis, med båt, beroende på var i Sverige vi startar vår resa. Väl över gränsen finns det många vägar att vandra.

Landet består till största del av den dansktyska halvön Jylland samt i runda slängar av 500 öar, varav bortåt 80 är bebodda. Den kungliga huvudstaden Köpenhamn ligger längst österut på öarna Själland o Amager och är nog staden som är lättast tillgänglig från vårt land. Köpenhamns flygplats Kastrup ligger ju dessutom på Amager, alldeles precis utanför stadsgränsen.

Köpenhamn har såklart mycket att erbjuda, såväl som när det gäller hotell och konferenslokaler, som kultur, mat och nöje. Det finns dock några mindre städer i Danmark som vi skulle vilja slå ett slag för.

Drygt två timmars färd, sydväst om Köpenhamn, ligger Odense på ön Fyn. Danmarks tredje största stad är också landets officiella cykelstad, så varför inte integrera lite friskvård i företagsresan med en gemensam cykeltur genom byn. Odense är uppkallad efter asaguden Oden och mest känd för att vara hem för Hans Christian Andersen. Här finns massvis med kulturella aktiviteter!

Ytterligare två timmars färd norrut så hamnar man i Aarhus. Danmarks näst största stad ligger på Jyllands östkust och är landets viktigaste hamnstad. En charmig destination som skryter om att servera något av världens fräschaste fisk och skaldjur.

3,5 kilometer västerut från Helsingborg, Sverige, ligger Helsingør! En tjugo minuters båtfärd från Sverige tar dig alltså till denna lilla pärla i Danmark. En otroligt pittoresk stad, mest känd för att vara hem åt Shakespears Hamlet. Besök Kronborg slott för lite kultur och historia. Promenera vidare till Danmarks Sjöfartsmuseum som ligger precis i närheten av slottet. Flanera sedan genom byn och slå er ner på någon av alla Helsingörs mysiga krogar eller caféer. Avsluta på Brostrade Is med en glasstrut garnerad med en gräddbulle på toppen!

Så, till företagsresans kanske bästa aktivitet: 5-kamp på Bakken! Dyrehavsbakken är ett av de äldsta nöjesfälten i världen och är beläget 15 km norr om Köpenhamn. Tågstation Klampenborg som lämpligt nog ligger på samma linje som Helsingør, är destinationen för Dyrehavsbakken. Vill man sedan transportera sig i stil kan man åka häst och vagn från stationen till Bakken. Det är gratis inträde till parken, man betalar helt enkelt bara för attraktionerna man utnyttjar. På Bakken kan olika företagsevent organiseras. Vanligtvis består de av en buffé samt två aktiviteter, varav en gärna är just 5-kamp. Extremt kul och stärkande som teambuilding.

Gemytligenheten är genomslående i hela Danmark. Man vet hur man roar sig och hygge, som nog bäst beskrivs som ”att njuta av det goda livet”, utnyttjas maximalt. Danskarna nämns alltid som ett av världens lyckligaste folk och det går förmodligen hand i hand med just hygge.

/

Destinationer

Kontakta oss