Konferensresa till Belgien

Vi styr kosan till konungariket Belgien. Utöver öl, pommes frites, våfflor och choklad är sätet för EU:s högkvarter en destination som bjuder på vacker natur, spännande arkitektur och en hel del kultur. Med en flygtur på 2 timmar har du en synnerligen internationell konferensdestination runt hörnet.

Läs mer

Belgien

Belgien klassas som världens bästa ölland, man kan frossa i våfflor, äta choklad och avnjuta världens bästa pommes frites med majonnäsdipp. Utöver belgiskt öl, som sedan några år tillbaka listas som ett kulturarv av UNESCO, finns det 13 platser i Belgien som är med på UNESCOS världsarvslista. Belgien är ett utomordentligt trevligt resmål för en företagsresa.

Belgien, som är ett av Europas mindre länder och ligger vid kusten, är inklämt mellan Nederländerna, Tyskland, Luxemburg och Frankrike. Landet är indelat i tre federala regioner: Flandern i norr, där man talar nederländska. Vallonien i södra delen, där de flesta talar franska och ett fåtal tyska och vallonska. Bryssel är huvudstadsregionen och även där dominerar franskan. Belgien är ett mångsidigt land och i och med att det är relativt litet är det enkelt att ta sig mellan olika aktiviteter och sevärdheter.

Belgien erbjuder en mängd olika boende. Allt från livsstilshotell till spahotell, vandrarhem till slott. Allt efter tycke och smak. Och ekonomi såklart. Vi på MICE Group skräddarsyr er företagsresa med boende för att den ska passa just era önskemål.

När det kommer till aktiviteter är det snarare svårt att begränsa sig än att bekymra sig över vad man ska hitta på. Det finns en hel drös med museer och i många av landets större städer erbjuds såväl konst- och militärmuseer som choklad- och ölmuseer, såklart.

Är man intresserad av arkitektur är Belgien en drömdestination. Magnifika hus, byggnadsverk och monument finns med råge att besöka och beskåda. Bryssel, Brygge, Antwerpen, Gent – alla har de katedraler som inte är av denna värld. Bara att promenera i Brygges gamla stadskärna, följt av en guidad kanaltur, är en upplevelse i sig.

Vill man hänga på stranden tar man sig ut till staden Oostende på västkusten, eller till de något lugnare orterna De Hann eller De Panne. Shopping görs bäst i Antwerpen där mode kan fyndas till vrakpriser. Antwerpen har dessutom ett av världens äldsta zoo och med 1500 diamanthandlare är det sett som världens diamantstad. Kanske någon på företaget går i giftermålstankar?

Är man trött på storstan och stranden kan man ta sig till nationalparken Hoge Kempen, som ligger i Belgiens nordöstra hörn alldeles på gränsen till Nederländerna. Här kan man uppleva storslagen natur både till fots, med cykel eller på hästryggen. Parken erbjuder även boende i form av bekväma hotell eller mer naturtrogen camping.

Mat. Nämnde vi mat? Belgien är värt ett besök bara för sin kulinariska upplevelse. Man kan stoltsera med över 120 restauranger som har minst en stjärna i Michelinguiden. Bryssel och Antwerpen står för en stor del av dem. Belgarna själva är överförtjusta i mat och man kan summera det belgiska köket som fransk mat serverad som en tysk portion. Välkomna!

/

Destinationer

Kontakta oss