Konferens i Singapore

Singapore

Singapore är en kompakt stad med en av världens modernaste infrastrukturer. Singapore är en förtrollande blandning mellan öst och väst, det kryddiga orientaliska möter det moderna västerländska i en exotisk mix. Det gör naturligtvis Singapore till en fantastisk stad att upptäcka och utforska.

Utbudet av hotell och konferensmöjligheter i Singapore är i det närmaste oändligt. Restaurangerna är utmärkta och locka med en hel värld av kulinariska äventyr men också charmiga koloniala skatter. I nöjeslivet ingår allt från städade pianobarer till diskotek och asiaternas favoriter, karaokebarerna.

Shoppingen är också i världsklass. Märkeskläder, kameror, sidenbatik eller några snabbt uppsydda dräkter, allt finns att få i Singapore. Den stora shoppinggatan i Singapore heter Orchard Road, och enklas tar man sig runt med tunnelbanan. Singapore har ett tropiskt klimat. Närheten till havet och ekvatorn ger både hög luftfuktighet och höga temperaturer. Temperaturen är ungefär desamma året om, runt 30–31 grader på dagen och 23–24 grader på natten. Lätta regnskurar faller då och då, och gör staden lite piggare, ja till och med lite renare.

Det som gör Singapores skyline så väldigt unik är det massiva Marina Bay Sands-komplexet som främst är känt för lyxhotellet Marina Bay Sands. Här inne i detta kombinerade lyxhotell, nöjespalats och konferenscenter finns massor med aktiviteter att utforska. Konvention centret är Singapores största och mest mångsidiga mötesrum med över 120 000 kvadratmeter flexibelt utrymme, 250 mötesrum, Sydostasiens största balsal och kapacitet för 2000 utställningsbås. Det den första anläggningen i regionen att erhålla ISO 20121-certifieringen och förutom det finns här världens högst belägna utomhus-pool, gondolfärd inomhus, och förstås kasinot med 600 spelbord och 1500 olika spelmaskiner. Och när man håvat in storvinsten kan man snabbt spendera pengarna i den intilliggande shoppingarkaden, eller varför inte på restaurangen Sky på 57:e våningen.

Singapore är ett väldigt högteknologiskt land med stort fokus på grönt tänkande. Det är inte ofta man stöter på en djungel mitt inne i en storstadsmetropol. Det kan göras i Gardens by the Bay, precis bakom Marina Bay Sands med en magnifik trädgård med växter och plantor från alla världens hörn. Gör även ett besök med gruppen på kvällstid då de så kallade “supertrees” lyser upp trädgården i sprakande färger.

På grund av blandningen av kulturer från hela världen så hittar man det mesta i matväg här i Singapore. Varför inte testa Tikka Masala-kyckling med naanbröd i Little India eller malaysisk Nasi Lemak i Kampong Glam? Vill man ha ett stort utbud med bra priser så ta en närmare titt på de alla “Hawker Centers” som finns lite var stans runt om i Singapore. Det är här som singaporianerna själva oftast går och äter till en billig peng. Den klassiska drinken Singapore sling dricks förstås bäst i baren till eleganta Raffles Hotel där drinken uppfanns 1915 av husets bartender.

Singapores främsta nöjes- och restaurangdistrikt är de gamla flodkvarteren kring Clarke Quay.Här ligger eleganta barer, pubar och restauranger sida vid sida. En och annan nattklubb finns här också. Nya ställen öppnar och stänger i en rasande fart. Området ligger också i närheten av finansdistriktet, vilket syns på priserna. I området har man skapat ett mikro-klimat genom att bygga in solskydd och kylsystem. Det gör att temperaturen här är i snitt fyra grader lägre än mot andra kvarter i staden, något som hjälpt till att bygga områdets framgång.

Prova också på baklänges-bungy; man sitter i en korg som spänns fast mot marken medan en stor gummisnodd tänjs uppåt. Sen släpper spännet och man skjuts vrålandes i väg i full fart upp mot himlen. Inget för folk med svaga nerver, men extra kul för de som sitter längs kajerna och tittar på. Clarke Quay är ett trevligt ställe att vistas i på kvällen.

Formel 1 är bäst i verkligheten och att ta med gruppen på detta är ett minne för livet. Det helt unika med Singapore Grand Prix är att det är ett så kallat stadslopp, ett formel 1-lopp som alltså körs på stadens gator och inte – som annars är brukligt – på en racingbana. Ett annat något avvikande kännetecken på Singapore Grand Prix är det enda nattlopp inom formel 1.

Singapore är en säker stad att vistas i och poliserna finns överallt för att se till att lag och ordning följs och straffen för brott är hårda: Det är exempelvis ett lagbrott att inte spola toaletten efter sig i Singapore. Om du glömmer bort att spola efter att du har utfört dina behov kommer du att bötfällas på cirka 1 500 svenska kronor, och det hör inte alls till ovanligheten att poliser tar sig en titt på toaletten efter dig.

Singapore är en unik stad/land/ö med starka kontraster mellan moderna skyskrapor och vajande palmer och en perfekt stad för konferensresan då här finns något för alla.

/

Kontakta oss