Konferens i Argentina

Landet som uppfyller alla önskningar för en lyckad konferensresa och mycket mer därtill! Ett av Sydamerikas utan tvekan mest varierade länder är också det perfekta landet för nästa konferensresa. Argentina är landet med alla klimat från öken och slättland till tropiska skogar, vulkaner och glaciärer. I den nordöstra delen av Argentina på gränsen till Brasilien ligger de imponerande Iguazúfallen och i de centrala delarna kan Pampas slättmarker upptäckas på hästryggen exempelvis. Här finns även Mendozas världsberömda vingårdar vid foten av Anderna i landets västra del.

Läs mer

Argentina

Över hela landet finns allt från de mest exklusiva hotell och konferensanläggningar till enklare boende och något för alla grupper. Ett besök på konferensresan till världens största vattenfall i Iguazú nationalpark gör ingen besviken. Vattenfallen har figurerat i en rad kända filmer. Några exempel: Bondfilmen Moonraker, Miami vice och Indiana Jones. I The mission med bland andra Robert de Niro och Jeremy Irons spelar vattenfallen till och med en huvudroll. Iguazú Falls är helt enkelt häpnadsväckande, och ligger uppdelad mellan Brasilien och Argentina i en stor nationalpark med en stor del regnskog med unik flora och fauna.

Devils Throat ligger på argentinska sidan av fallen och nedströms här kan gruppen prova jetbåtar som kör rakt in mot fallen, ett verkligt hisnande äventyr. Ett intressant studiebesök kan vara, strax norr om vattenfallen på gränsen mellan Brasilien och Paraguay där världen största kraftverksbygge, Itaipu ligger. Dammen är enorm och kraftverket har 20 turbiner och sammantaget producerar de mer el än all produktion i Sverige och står för 75% av hela Brasiliens totala behov. I huvudstaden Buenos Aires finns många sevärdheter och upplevelser för gruppen. Flanera genom mysiga tangokvarter, utforska Casa Rosada där Evita vinkade från balkongen, här finns eleganta boulevarder, en fantastisk skyline och stora sportarenor. Congreso de la Nacion är Kongresspalatset för den argentinska nationen och världens största kongresser och ett måste att besöka för den som har intresse för arkitektur eller Argentinas politiska historia.

I Buenos Aires finns ett vibrerande nattliv med musik, dans och glada människor och är Sydamerikas främsta kulturstad. Vi anordnar konferenser allt från de stora kongresshallarna – till en så kallas ”walk and talk” vandringskonferens i tangokvarteren – det är bara fantasin som sätter gränserna. När man väl har upplevt Buenos Aires en gång brukar längtan av att spendera resen av livet där alltid finnas kvar med en obeskrivlig dragningskraft, så kanske blir det mer än en gruppresa hit.

Det är nära från Argentinas huvudstad Buenos Aires till de stora rancherna på Pampas och den vidsträckta grässlätt som täcker stora delar av centrala Argentina. Passa på att konferera på hästryggen under ett besök på Pampas och dess rancher. Flera av rancherna, eller estanciorna som det heter här, ägnar sig fortfarande åt jordbruk och boskapsskötsel, medan en del fokuserar helt på ridturism. Låt gruppen rida ute på den vidöppna prärien och en känsla av frihet och ro infinner sig. Naturen är storslagen med gröna vidder i alla väderstreck. Att på konferensresan till Argentina låta gruppen galoppera på fullbloden över Pampas slättmarker och avsluta dagen med grillfest, – ackompanjerat av inhemskt rött vin, är en härlig upplevelse och en underbar teamaktivitet.

I de södra delarna av Argentina finns det så kallaste Eldslandet och Patagonien med världens sydligaste stad Ushuaia och världens ände. Här utgår kryssningsfartygen Antarktis ifrån. I Patagoniens vilda natur finns gigantiska glaciärer, sjöar och stränder där pingviner och sjölejon delar plats, precis som i en naturfilm. Här ligger nationalparken Tierra del Fuego som lockar naturintresserade äventyrare att vandra, cykla och paddla kajak i en vild natur samtidigt som man konfererar. Den närmaste glaciären ligger endast en knapp timmes vandring från stadens centrum.

Bäst tid att resa till Patagonien är mellan oktober – april, medan övriga delar av Argentina passar bra året runt. Buenos Aires blir dock väldigt varmt och fuktigt under december – februari.

En konferensresa till fascinerande Argentina, landet med alla klimat, är helt enkelt en oförglömlig resa och upplevelse!

/

Destinationer

Kontakta oss