Konferensresor i Brasilien

Brasilien. Fotboll och karneval. Samba. Kanske en av de häftigaste destinationerna på jordklotet. Särskilt för oss på den här sidan Atlanten. Världens femte största land erbjuder en hel del mer än bara sport och nöje. Tänk att få åka på jobbresa till Brasilien. Vi på MICE Group hjälper er göra det möjligt.

Läs mer

Brasilien

Livsglädjen är stor i Brasilien. Här möts man av stora leenden, gungande musik och indiansk mystik. Den portugisiska frasen ”Deus é brasileiro” (Gud är brasilianare) används förvisso med glimten i ögat av brasilianarna själva, men speglar ändå ett folk som är väldigt patriotiska och stolta över sitt land. Efter ett besök förstår man varför.

En företagsresa till Brasilien är något utöver det vanliga. Med ett tropiskt till subtropiskt klimat kan man åka vilken tid på året som helst. Beroende på hur mycket tid man kan avsätta så finns det rikligt med saker att göra och platser att besöka. Brasilien bjuder på stränder och regnskog, djupa dalar och imponerande bergskedjor, mäktiga floder och ett slående landskap. Och just det, ett alldeles extraordinärt pulserande nattliv.

När man nämner Brasilien tänker man omedvetet på Rio de Janeiro, karnevalen, Sockertoppen och fotboll såklart. Vare sig man är fotbollsintresserad eller ej så känner alla till Brasiliens kärlek för fotboll. De är statistiskt sett världens genom tiderna bästa fotbollsnation.

Landet är även världens största kaffeproducent, vilket faller ett kaffedrickande land som Sverige väl i smaken. Brasilien producerar nästan dubbelt så mycket kaffe som Vietnam, som intar andraplatsen. Tre gånger så mycket som Colombia. Ändå konsumeras det endast hälften så mycket kaffe per capita gentemot vad vi konsumerar i Sverige och Norden. Att besöka en kaffeplantage är en något annorlunda och intressant upplevelse som skulle kunna vara en utmärkt plast att starta dagens konferensmöte på.

Vill man ta pulsen på olika städer finns det en del att välja mellan. Utöver självklara Rio de Janeiro kan man bege sig till megastaden São Paulo, huvudstaden Brasilia, eller till landets allra första huvudstad, hamnstaden Salvador. Curitiba i söder rankas som en av världens bästa städer för sin stadsplanering, kanske ett upplysande besök för konferensdeltagarna.

För en något charmigare stadsupplevelse kan vi på MICE Group rekommendera ett besök till småstaden Olinda på den nordöstra kusten. Här kan man mysa omkring på kullerstensgator bland alla kyrkor och färgglada byggnader, slå sig ner på en lokal restaurang och bara se livet glida förbi. Stadens centrum är ett av Brasiliens många platser som listas på UNESCO:s kulturarv. Är man där i februari så exploderar staden i musik, dans och glada färger då man håller en av de bästa karnevalerna i landet.

Från stad och kultur till oslagbar natur. Det går väl knappast att spendera en längre tid i Brasilien utan att besöka världens största regnskog. 10 gånger större än Sverige och hem till över 2000 olika arter av djur. Ta med kollegorna på ett oförglömligt äventyr och utforska Amazonas.

Brasilien, detta land av mångfald. Resmålet på allas önskelista. Ambitionen med konferensresan kanske skulle kunna vara att finna er egen magiska plats. Ert egna Eldorado.

/

Destinationer

Kontakta oss